: To jedzie jak bardzo dobra osobówka, sto razy lepiej od berlingo, górska serpentyna to przyjemność
Auto w idealnym stosunku jakości, do ceny, do przestrzeni, która otrzymujemy. Genialny wóz w swojej prostocie, który jest pozbawiony wodotrysków, ale ma wszystko co niezbędne. Dużą zaletą jest prowadzenie, małą wadą spalanie najczęściej ok 7l/100km. Nie ma aut idealnych, ale jeśli ktoś boi się kombivanów bo prowadzą się tragicznie, to nie ten adres. Jeździ jak na Forda przystało.
Moc, dostępność momentu obrotowego na plus z kolei jak chodzi o kulturę pracy to jest zaskakująco dobra. Minus za apetyt na paliwo, poniżej 5l/100 zejść się nie da na dłuższym odcinku.
Ford to ford. O niebo lepsza od niby dobrych skrzyń VAG. Nie jestem fanem manuali ale tu jest to po prostu przyjemne.
Sztywno, ale nie dobija
Wysoki prześwit ale nie buja
Kierownica z idealnym czuciem, da się na milimetry ustawić auto w zakręcie
Ładna buda, mordka a'la F150 po wylewie, kanciasta bryła zapewnia super przestronność w środku
Bez zarzutu, wielkie lusterka, środkowe fotochromatyczne, widać maskę, doskonała kamerą cofania dająca radę nawet w ciemną noc
Wszystko ok poza klimą z ekranu, ale przyciski są duże i łatwo w nie trafić
Szybko ciepło w kabinie, a z pakietem zimowym w tyłek i w ręce momentalnie się ciepło robi. Klima też wystarcza w zupełności
Jak na tą cenę i segment jest naprawdę dobrze. Usiądę sam za sobą mając 185cm wzrostu, ale mam długie nogi jak osoba 195cm i mimo to się mieszczę (E39 Touring nie mieściło mnie)
Jak na tą cenę i budę to jest super. Przy 120 szum wiatru nie dokucza, słychać jedynie przejeżdżające auta. Szyba przednia SoundScreen
Mały silnik, 5l oleju wystarczy, pali mało jak dla mnie (wcześniej auta 10l/100 w górę) filtry tanie, łańcuch rozrządu, sprzęgło BEZ dwumasy
GENIALNY
W cenie skody fabii otrzymujesz auto, które poza osiągami (które nie są złe) nie odstępuje w komforcie czy przestrzeni takiej skodzie karoq a czasem nawet wygrywa np w kwestii prowadzenia i wyciszenia
Zbyt młody żeby coś się działo, ale raz się ekran zwiesił, ale wystarczyło wyłączyć i włączyć. Nic nie trzeszczy nawet szarpiąc za elementy
Cisza spokój, jak coś się zmieni, to tu też zmiana nastąpi
- zużycie paliwa dla silnika 1.0 EcoBoost 125KM 92kW