Auto w prowadzeniu jak osobówka. Silnik w połączeniu z automatem super jeździ. Spalanie na akceptowalnym poziomie. Usterek większych nie było (regularny serwis z częstymi wymianami oleju), po 180tyś przebiegu regeneracja konwentera w skrzyni biegów - to największy koszt jaki miałem do tej pory. Auto mega pojemne, nawet 7 osób daje radę. Ogólnie bardzo polecam.
Bardzo dynamiczny.
Bardzo subtelnie zmienia biegi, dobrze zestopniowana.
Układ kierowniczy bardzo precyzyjny i bezpieczny w prowadzeniu.
Największy plus to za brak korozji - tego się bardzo obawiałem.
Siedzieć można bardzo nisko - to dla mnie ważne. Widoczność bardzo dobra mimo fotela ustawionego na sam dół.
Wszystko na swoim miejscu, jedynie lewarek zmiany biegów bardzo blisko panela sterowania klimy
Nagrzewa bardzo szybko nawet w duże mrozy. Chłodzi odpowiednio nawet przy 7 osobach.
surer
Nie jeżdżę szybciej niż 140 więc jest ok. Próbowałem prędkości maksymalnej która jest sporo wyższa niż podaje ford , ale już od 150-160 szumy coraz mocniej słyszalne.
podstawowe serwisy i części w przystepnych cenach
Zawsze mogłoby być taniej...
Kilka małych drobiazgów typu oświetlenie, zamek drzwi, czujnik parkowania.
jedna bardziej kosztowna naprawa (konwenter skrzyni) - na szczęście olej zmieniany co 50tyś km więc reszta była ok. Serwis był pod sporym wrażeniem, że przy przebiegu 180 tyś dopiero to się stało i że reszta to tylko jakieś uszczeniacze, mycie i adaptacja. Jak dbasz tak masz.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 Ecoboost 150KM 110kW