Przeniesienie napędu
: TYLNY NAPĘD !!! Jak człowiek się nauczy jeździć tylno-napędówką nie chce jeździć niczym innym :) oraz oczywiście fordowski silnik 2.0 DOHC EFI
Wspaniała jednostka napędowa!
Auto przyspiesza już od niskich obrotów, nawet przy wysokich przełożeniach nie ma problemu, że "nie ma czym jechać". Poza tym przyzwoicie spala ok. 8 litrów w trasie i ok 9-10 w mieście gdy się nie szaleje.
Skrzynia nie nadaje się do szybkiej jazdy - zbyt długie przełożenia, ale w końcu to komfortowy sedan :)
W dobrze zachowanych egzemplarzach bez zarzutu, ale z biegiem czasu pojawiają się luzy i przekładnia lubi ciec.
Wzorowa, można się przyczepić do szerokich tylnych słupków, ale tylko przy wyjeżdżaniu tyłem.
Wszystko jest pod ręką bez żadnych zbędnych wodotrysków.
Jazda latem w rozgrzanym aucie to żadna przyjemność, a przy włączonym na full nawiewie nic nie słychać. Na szczęście można otworzyć szyberdach. Mimo wszystko szkoda, że nie ma klimy.
Pokażcie, mi współczesny pojazd wielkości Sierry z tak obszernym kabiną i tak wygodną tylną kanapą.
Bardzo dobre. Przy dużych prędkościach - powyżej 140 km/h - słychać tylko szum powietrza, silnik pracuje bardzo kulturalnie.
Dwulitrowy dynamiczny silnik, który niewiele spala i tanie części to na pewno zalety tego auta. Poza tym wiele napraw można dokonać samemu.
Jest to auto leciwe, o które trzeba dbać inaczej zaczną się pojawiać różne małe problemy.
Odkąd jeżdżę swoją Sierką nie miałem ani jednej awarii.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 120KM 88kW