Jeśli ktoś chce kupić niech się dobrze zastanowi.Nie sugerujcie się tym co piszą na stronkach poświęconych scorpio niektórzy ludzie.Scorpio w nowym modelu to niewypał,zakup tego auta to duże prawdopodobienstwo ciągłych kłopotów i wiru
w kieszeni.Nie powielajcie błędów innych,po to właśnie jest ta strona,żeby się zastanowić.
Tani w zakupie,niemiłosiernie drogi w eksploatacji.Po pewnym czasie okazuje sie,że
gdyby do ceny doliczyć wydatki na częsci i naprawy można mieć któreś z topowych aut w tej klasie.Ale ja o tym przekonałem się na własnej d..e.Sprzedałem i kupiłem maximę QX,to jest prawdziwy samochód,częsci eksploatacyjne,regularne przeglądy,paliwo i jazda.Maskę podnosii się
żeby sprawdziić olej.Serdecznie odradzam scorpio w nowej budzie...
z samym silnikiem nie miałem wiiększych kłopotów,ale silnik w aucie to nie wszystko.
Zdecydowanie za słaby na taką masę,niby 136PS,zle przecież moc nie jezdzi.Mało elastyczny
Cięzko wchodzą biegi,szczególnie na zimno.
Kłopoty z wbijaniem wstecznego
Buja choć zawieszenie jest sprawne.Drogie elementy zawieszenia np. wachacze
Sedan,kłopoty z wyczuciem odległości przy cofaniu.Beznadziejnie małe lusterka boczne,mogli równie dobrze nie montować ich wcale
Bez fajerwerków,ale wszystko na miejscu.
Dla mnie ok
Słaby i bardzo głośny wentylatror
Daje się odczuć brak klimy
Tu nie może być innej oceny,rozmiary auta mówią same za siebie
Może być,ale w tej klasie są lepiej wyciszone wózki
Co do paliwa nie będę komentował,kupując takie auto trzeba mieć świadomość ile pali.Jeśli ktoś myśli,że 7 litrów to jest idiotą.
Ale co do części to jest kiepsko.Brak zamienniików,większość częsci w oryginale.bardzo drogie
Jedno z tanszych aut w klasie,ale zdecydowanie nie polecam.Własnie cena była głównym czynnikiem zakupu.Teraz już wiem,że lepiej dołożyc i kupic np. camry lub maxime,ale madry polak po szkodzie.Tani zakup to poczatek potem bardzo droga eksploatacja[duża awaryjność]
Bardzo zle,bez przerwy coś,mimo serwisu i małego przebiegu.Lista jest bardzo długa
Tu niewiele lepiej,było kilka grubszych napraw
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 16V 136KM 100kW