: w tym aucie można sie zakochać...może nie od razu ale wszystkie kolejne auta porównywałem do scorpio.Ten samochód jest piekny i wyjątkowy, silnik nawet 2.0 16v jest dynamiczny i oszczędny w porównaniu z innymi o takich samych pojemnościach, nigdy nie bałem sie nim wyprzedzać ani manewrować ale to femme fatale...powtórze tu słowa innego użytkownika, nie dajcie sie zwieść niską ceną zakupu ponieważ naprawy tego auta w najblizszym czasie wyrównają cene solidnej limuzyny innej marki.mozliwe że bmw wyszło by drożej ale ford okazał sie wieczną udręką... zrobiłem jedno wysiadło drugie i tak bez końca...już nie mogłem.. wysiadało po kolei wszystko przy przebiegu 260tyś możliwe że poprzedni właściciel dbał o auto jak o swoje zęby a nie wyglądało to dobrze, kupiłem samochód za 4500 wsadziłem drugie 5tyś a i tak nie był idealny...studnia bez dna... sprzedałem za 3800 i przerwałem klątwe wieloryba.Mimo wszystko dobrze wspominam bo nawet po przejechaniu 400km w jednym kawałku nie czułem się ani troche zmęczony, wręcz przeciwnie, tym autem mógłbym przejechać nawet 1000km w jednym kawałku prowadzenie tego samochodu to prawdziwa przyjemność której nie chce sie przerywać.