Silnik nie zawdony. W zime zachowuje się tak jak by jej nie było;-) Do 3tyś obrotów pracyje ekonomicznie - jak limuzyna. gdy dociśniemy gaz powyżej 3tyś obrotów samochód zamienia sie w sportowy wóz.
Biegi wchodzą miękko i pewnie.
przy jego ogromnej masie sprawuje sie doskonale. gdy tył zaczyna znościć łatwo go wyprowadzić. Po nierównościach "płynie".
Przednia wielka szyba zapewnia dużą i dobrą widoczność. tylna szyba także - lecz wyprofilowanie bagaznika troszke utrudnia parkowanie - nie widać gdzie się kończy.
Wszystko pod ręką. Wszystko elektryczne i działa bardzo dobrze (lusterka, fotele, podgrzewane zamki w drzwiach), klapa otwierana na pilota, to co teraz w najnowszych modelach jest montowane tam było w standardzie!!!
W lato przy nowych filtrach było super a w zime po 8min pracy mamy ciepłe powietrze. Silnik w lato nie zagrzał się anirazu.
nie ma co pisać - tyle miejsca że jak usiądzie się z tyłu to deski rozdzielczej nie widać;-)
Można by było bardziej wyciszyć ale do 130km/h jest dobrze.
Paliwo - trasa ok7l na 100km
miasto 8.8l na 100km
ostra jazda: 10l na 100km.
Naprawy...
no to temat długi... amortyzatory nowe potrafia kosztować ok 450zł za sztukę z przodu. Ale reszte części można kupiś używanych. Silniczek regulacji wolnych obrotów w serwise 480zł a zamiennik 220zł, świece 30-45zł,
jak w tył nam ktoś wjedzie to:
tylne lamy boczne po 200zł z używanego auta czyli komplet ok 600zł, zderzak 500zł czyli klapa z 400 + lakierowanie. to wychodzi sporo. Ale nap elementy wnetrza(za tyle kupowałem): podłokietnik z całym korytarzem 50zł, zegarek 30zł, właczniki szyb 20zł, lusterko elektryczne 50zł. Ale to kupowałem do przeróbek bo nic nigdy nie musiałem wymieniać.
elementy są drogie ale niezawodne - to się opłaca!
Jeżeli zepsuł sie czujnik w drzwiach i niezapalał lampki oświetlenia to wystarczy wyjąć popsikać i już;-)
Nie maiłem takich.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 115KM 85kW