Ocena kierowcy - Ford S-Max I Van

Marcin, 16 lat temu
Silnik 2.0 TDCi 140KM 103kW
Rok produkcji 2008
Ford S-Max I Van 2.0 TDCi 140KM 103kW 2006-2010 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : Nie chciałem wana. Namówiła mnie żona do jazdy próbnej na której się przekonałem. Inne wany przegrały w moich oczach z S-Maxem. Na zakrętaach i nierównościch jest naprawdę wysmienity. Oczywiscie wiadomo nie jest to Porche:)
Jeden z lepszych wanów, które możemy dzisiaj kupić zachowując bardzo dobre prowadzenie samochodu jak w normalnym samochodzie oraz dość dobry komfort jazdy
Porównując do przedniego samochodu znacznie ciszej. Elastyczność jak na tak ciężki samochód znakomita. Kultura pracy tez dobra , silnik Comon rail znakomity
Przełożenia dobrane dobrze. Zmiana biegów precyzyjna.
Układ jezdny jest znacznie lepszy niż w innych wanach, porównywać go można do normalnych samochodów z segmentu D. Na zakrętach zachowuje się wysminicie.
Można by trochę marudzić przy cofaniu, ale próbowałem inne samochody i nie było nic lepiej a może nawet gorzej. Konieczne czujniki, które chyba są wstandardzie
Jak dla mnie bez uwag, wszystko na miejscu.
Jest ok, tylko trochę ciszej mogłyby pracować wentylatorki. Po przejechaniu kilku kilometrów cichnie i się normuje.
można by powiedzieć że miejsca aż za dużo. Dużo miejsca z tyłu i z przodu - duży rozstaw osi daje komfort jazdy ale i sporo miejsca wewnątrz. Poza tym jest tez szerokość samochodu jest większa
Dużo ciszej niż w niemieckich TDI. Z powodu schowków w podłodze i trzeciemu rzędowi siedzeń, które mam przeważnie złożone nie słychać toczenia od opon. Przy większych prędkościach również jest ok.
Jak na tak duży i ciężki samochód jest super. Przyznam że mając TDI 105 KM palił mi mniej, ale masa samochodu była dużo mniejsza poza tym moc silnika teraz tez jest większa
Wydaję się drogo, ale porównując inne samochody szczególnie wany nie jest nic taniej a wręcz drożej.
Za mały przebieg. Później napszę coś więcej. Mam w sumie nadzieję, że nie będę musia nic pisać
Jak wyzej

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDCi 140KM 103kW [l/100km]