: tragicznie plastiki nawet przy kierownicy jak odchodzą to można się pociąć mnie odszedł przy rączce u drzwi i się przeciąłem :(
Autko kupione rok temu przy przebiegu około 200tyś jak na razie nic się nie dzieje i oby tak dalej. Następny też będzie S max tylko z mocniejszym silnikiem i podgrzewaną szybą przednia :)
Silnik bardzo elastyczny i oszczędny jak na 130KM super ciągnie dużą budę z przyczepką też daje sobie radę
Skrzynia super biegi wchodzą perfekcyjnie, jedyny mały minus to 1 bardzo krótka ale chyba we wszystkich dieslach tak jest, u mnie czuć czasem lekkie szarpanie przy przyspieszaniu na 4 biegu wydaje mi się że pewnie dwumasa już do wymiany
jak to w fordzie mistrzowsko prowadzi się super jak osobówkę a to jest na prawdę duże auto
jak na razie ruda nie występuje autko zdrowe po za jednym pęknięciem na masce tam gdzie się zamyka, nie wiem co było przyczyną
jak na tak duże auto jest okey, chociaż przydały by się kamery cofania
Wszystko pod ręka super podłokietnik duży posiadający 2 schowki
Super autko szybko się nagrzewa i schładza wszystko działa jak należy w zimę włączam tryb max i wszystkie szyby w momencie są odparowane, żałuję że w moim egzemplarzu brak podgrzewanej szyby przedniej miałem w poprzednim aucie focusie i to jest naprawdę bajka w zimie
tutaj ktokolwiek wsiada mówi o wow jakie to auto wielkie i tak naprawdę jest porównując do opla zafiry B to jest ogromne 3 osobne siedzenia z tyłu mam wersję 5 osobową jak jadę na siatkówkę to 4 kolegów po 185+ siedzą wygodnie i mają jeszcze miejsce :)
w środku przy przyspieszaniu od 0 -90km/h dość głośno słychać silnik , w trasie do 130km/h można spokojnie rozmawiać powyżej zaczyna robić się głośno, miałem okazję jechać z kolegą volvo v50 diesel 136KM i przy prędkości 140km/h i przy jeździe było cichutko można powiedzieć że się w tym zakochałem, jadąc w zakrętach słychać z tyłu te 3 fotele jak by się obijały ze sobą ale to dość duże auto idzie sie przyzwyczaić
Średnie spalanie zalane pod korek i sprawdzone 6,9l cykl mieszany i komputer tyle samo pokazuje w zimę dochodzi do 7,5 trasa Czewa - Wawa 140-150km/h komputer pokazał 5,6l jadąc w 3 osoby.
Autko super to coś pomiędzy Vanem a osobówką dla rodziny bardzo wygodny, samochód jechać nim na wczasy to czysta przyjemność , duże pakowne i oszczędne.
ścierające się plastiki przy radiu, odpadające plastiki przy klamkach zepsuty schowek przy przedniej szybie.
raz zdarzyło się że nie chciał jechać, problemem okazała się (ekologia) czyli DPF od tamtej pory biorę auto na trasę i na 4 biegu przy prędkościach 110-120km/h go zwyczajnie przepalam i autko śmiga jak ta lala
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDCi 130KM 96kW