: ciągle cicho i bez podejrzanych stuków, wygodnie i bezpiecznie
: turbina
: pojawia się rdza na progach
Bardzo dobry i wygodny samochód, ja przejechałem nim 220.000km, oczywiście wiele rzeczy się zepsuło, ale mimo to bardzo go lubię. 7 osobowy, zawsze można zabrać dziadków lub przyjaciół, oszczędny
Oszczędny, do codziennej jazdy, przyspiesza ok i dobrze się sprawuje w długich trasach, jeździłem nim z 6 dorosłymi osobami w trasie ponad 1000 km i dawał radę (grzał się dopiero powyżej 160km - nie dawno przez przypadek pozbyłem się tej wady :)
6 biegowa - przy ponad 300 tys przebiegu biegi wchodzą coraz łatwiej :)
Regularnie serwisowany w ASO - wszystkie przeglądy technicznie przechodzi od strzała - niedawno tj. przy 300.000 wymieniłem 1 raz amortyzatory
jak dla mnie super
wszystko pod ręką, wielofunkcyjna kierownica, hamulec elektryczny pracuje bez zarzutu, chyba że wysiadnie wentylator chłodnicy i samochód przegrzeje się w 40 stopniowym upale - pada hamulec, otwieranie szyb itp. - taka ciekawostka
ciągle bez zarzutu
Najlepszy samochód do podróży i wycieczek
ok., chociaż muzykę trzeba głośno słuchać
W ciągu tych lat wydałem na naprawy w czasie przeglądów i kilka poważniejszych usterek kwotę o wartości małego nowego samochodu (serwis w ASO), ale nie żałuje - spalił mi 7,5l /100 km - mam zapisane każde tankowanie - spalił 16466 litrów paliwa :)
wew. samochodu to nie przypominam sobie, żeby coś się zepsuło
tutaj to się działo - 190 tys turbina, 280 tys sprzęgło, 310 tys. pompa wspomagania i regeneracja przekładni, 320 tys pompa wody, i parę innych
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 TDCi 125KM 92kW