: Zanim przejechałem się pierwszy raz tym autem nie sądziłem Ford może zrobić coś tak fajnego.
Doskonałe auto dla każdego , bardzo wygodne i ekonomiczne . Dobrze wyglądający szczególnie po lifcie i na 18kach . Bardzo dziwią mnie komentarze negatywne na temat tego auta , oczywiście każdy ma swój gust i wymagania ale średnie spalanie w dwu litrowym dieslu na poziomie 12 czy 13 litrów to jakieś science-fiction . Mam wrażenie że wystawiają je zazdrośni sąsiedzi a nie właściciele.
Cichy i dynamiczny
Manualna skrzynia ok
Układ rewelacyjny doskonałe trzymanie na zakrętach i daje rade na naszych dziurach ( nawet na 18kach)
Nic dodać nic ująć widać wszystko dookoła i wysoko
wszystko pod ręką i na kierownicy
daje rade pomimo wielkiej powierzchni do ogrzania lub schłodzenia ( oczywiście fizyka zrobi swoje jeśli auto jest czarne i wielkie to przy temp. 35 stopni trzeba chwilę poczekać )
Hektary miejsca jak komuś mało to pozostaje mu jedynie autobus ( tylko on jest większy)
Bardzo dobre , nawet powyżej 160
Rewelacja mając to auto można zapomnieć o istnieniu stacji paliwowych . Trasa ok.6 ,miasto ok.7,5 . Przy oszczędnej nodze na trasie można zrobić nawet 1200 km
Duże bezawaryjne , bardzo bogato wyposażone , wygodne i ekonomiczne auto wykonane z naprawdę dobrych materiałów za 100 tys netto to dużo ??? ( proszę sprawdzić ceny w MB ( B-klasa średnio wyposażona ) lub BMW ( 3ka bez dodatków ) lub Audi ( dość dobrze wyposażona A3). Zawsze można kupić okazję prosto z Niemiec ,Francji itd. po korekcie licznika itp.:-)))
Serwis mógł by nie istnieć
jak wyżej
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 Duratorq TDCi 140KM 103kW