Ocena kierowcy - Ford S-Max I Van Facelifting

Okres użytkowania: 1 rok
Ford S-Max I Van Facelifting 2.0 EcoBoost 203KM 149kW od 2010 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Karoseria : Naprawdę karoseria to jedyny poteżny plus
Silnik : Nie chce mi się tego komentować ale nigdy więcej ecobostów sparzyłem się chyba najbardziej a jest to moje 8 auto i nigdy więcej nie kupie raczej forda
Układ elektryczny : problematycznie usterki roleta górna oraz same otwierające się okna
Inne : Te auta odziwo lubią znikać w nocy tego bym się nie spodziewał ale stało się i auto zostało ukradzione lecz odzyskane przez policję
No jestem po bardzo dużych przejściach i aż nie mogę uwierzyć w wasze opinie .....auto gdyby może nie egzemplarz który mi się trafił bardzo pechowy od handlarza to bym podzielał waszą opinie ale jak to mi w fordzie powiedzieli miałem mega pecha..
To jest potężna porażka auto bez problemu pojeździło 3 miesiące i po 3 miesiącach zaczęły dziać się cuda nad cudami. Silnik okazał się totalną porażką i ciągnie aż 5 litrów oleju silnikowego na 1000 km jednym słowem silnik kaput remont jego potężnie drogi wymiana na kota w worku nie opłacalna i bardzo rzadko jest ogólnie znaleźć ten silnik. Wszyscy mechanicy jak i ASO rozkłada ręce jak lekarz przy nie uleczalnym raku nic nie możemy zrobić... Mechanicy spławiają ASO rzuca takimi kosztami że idzie się przewrócić ....
Może być
Jeździło się bardzo przyjemnie i komfortowo ale do czasu ..jak nie zacznie się sypać zawieszenie które generuję bardzo duże koszty
nic dodać nic ująć .
Koszty no więc tak auto bardzo drogie, w ciągu roku wypompowało mi budżet jakieś 25 tyś zł dramat obecnie nie wkładam ani złotówki...prawdopodobnie sprzedam jako uszkodzone .. bo ciągle jakieś mechaniczne perpetkię prawdopodobnie taki mi się trafił od bandyty z nysy egzemplarz
No nie stety ale nie mogę polecić tego auta kupiłem go za 55 tyś rocznik 2010 spora przesada....cena amortyzatorów np to koszt przód 3500-4000 zł czego się nie dotknie w tym aucie kosztuje krocie jest bardzo drogie oraz nie ekonomiczne w każdego słowa tego znaczeniu.
np roleta się zacina górna, szyby czasem wariują jak chce sie je zamknąć
No cóż silnik, pobierający prawie 5 litrów oleju na 1000 km i to już jego totalna końcówka przy niby 206 tyś km kolejna kwestią jest to że skrzynia zaczyna padakę zaliczać.. Auto mi ukradli lecz odzyskałem, szkoda że AC nie miałem oj szkoda ..

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 EcoBoost 203KM 149kW [l/100km]

12,7