Polecam. Jak na osiągi nie jest drogi w utrzymaniu. Mimo wszystko jest to małe i lekkie autko. Bardzo dobre wyposażenie standardowe.
Dobra elastyczność, szkoda tylko że dopiero przy 4000 jest max moment obrotowy.
Jest szybka ale u mnie występuje sporadyczne problem z wejściem na wsteczy, należy wrzucić wpierw inny a potem wsteczy - skutkuje.
Szybki i precyzyjny.
Do przodu ok, do tyłu znośnie, małe lusterka - ja się przyzwyczaiłem :-)
Czasem coś zatrzeszczy. Jakość materiałów dobra. Jednak aluminiową dźwignię od zmiany biegów uwielbiam - latem gorąca, zimą lodowata ;-) Design jest bardzo ładny, wszędzie wstawki aluminiowe i białe zegary. Przyciski w logicznych miejscach - nie ma niespodzianek.
Nie mam problemów z parowaniem szyb. Klima działa dobrze. Duży plus za ogrzewaną przednią szybę - boski wynalazek! Jeden przycisk i po chwili szronu/pary nie ma!
Ogólnie małe autko. Z przodu jest super jak z tyłu nikogo nie ma. Jazda w ponad dwójkę już mało komfortowa. Z tyłu raczej tylko dzieci... Całkiem duży bagażnik a po złożeniu tylnej kanapy można przewieźć coś konkretnego gabarytowo.
Przeciętne - ponad 100kmh już jest głośno.
Moje średnie spalanie - 8,0l na 100km. Ceny przeglądów i napraw fordowskie więc do drogich nie należą.
Trudno będzie znaleźć auto z takim wyposażeniem i o takiej charakterystyce jazdy za takie pieniądze.
Frajda z jazdy ogromna jeśli się znajdzie płaski kawałek asfaltu. Precyzyjny układ kierowniczy, twarde zawieszenie, niskie opony, mała waga i stosunkowo duża moc tworzą piękną charakterystykę jazdy.
Układ kierowniczy za słaby na polskie warunki - wymieniłem już dwa razy amortyzatory i drążki. Felgi [alu. 15] pare razy prostowałem. Raz poszedł mi przewód od płynu chłodzącego.
- zużycie paliwa dla silnika 1.7 i 16V 125KM 92kW