Samochód jak za te pieniądze na prawdę świetny . Kupiłem go w zeszłym roku w zimę za niecałe 2,5 tys. tylko dlatego żeby dojeżdżać nim do pracy ponieważ mam tez Bmw w cabrio ale było mi jej szkoda na zimę . W życiu bym nie pomyślał o tym ze będę wolał jeździć teraz Fordem . Przyspieszenie , niskie spalanie, brak awaryjności przez rok to największe plusy tego samochodu .
Silnik super . Elastyczny na każdym biegu i do sprawnego poruszania się w mieście jak i do wyprzedzania poza miastem.
Krótkie przełożenia co przekłada się na świetne przyspieszenie . Czasami jedynie problem z wbiciem wstecznego poza tym wszystko ok.
Wiadomo autko jest lekkie, ma duża moc przez co zdarza być się często podsterowne , szczególnie gdy popada ale już przywykłem po prostu w zakrętach nie ma co przesadzać .
Tutaj jest niestety gorzej. Rdza bierze nadkola jak i progi. Podłoga póki co zdrowa.
Do przodu i na boki wszystko widać do tylu trzeba się trochę nagimnastykować przy parkowaniu .
Ja mam 172 i mieszczę się z tylu jak i z przodu. Wyższe osoby mogą mieć z tylu problem. Miejsca z przodu pod dostatkiem.
Mało pali póki co po roku nie psuje się nic wiec jest dobrze .
- zużycie paliwa dla silnika 1.7 i 16V 125KM 92kW