Polecam to autko szczególnie młodym aktywnym osobom lubiącym się wyróżniać. Ładnie się prezentuje i czasami potrafi wzbudzić spore zainteresowanie. Chciałbym obalić mit że jest bardzo mało miejsca z tyłu. Mam 195cm wzrostu i bez problemu przewoziłem za sobą osoby mające 180 cm. Wiadomo że nie mają tam super wygodnie ale jechać się da ;) Puma ma 2 dość duże wady, a mianowicie: przy jego zakupie szczególnie teraz gdy samochody nie są już pierwszej młodości, trzeba się liczyć z kosztami związanymi z blacharką. Niestety jak każde fordy są bardzo podatne na rdzę. Drugim minusem jest spalanie ale coś za coś ;)
Jak na 90km mógłby mieć troszkę większego kopa.
ogólnie bardzo pozytywnie. Auto ma już swój wiek i czasami lubi wsteczny nie wskoczyć. Reszta bez zarzutu.
Świetnie się prowadzi, wchodzenie w zakręty to sama przyjemność. Dobrze trzyma się drogi.
Widoczność to jedna z 2 poważnych wad tego samochodu. Widoczność w tylnej szybie ogranicza się do minimum.
Brak jakichkolwiek zastrzeżeń.
Autko nagrzewa się w momencie. Wentylacja również stoi na bardzo dobrym poziomie.
Jak na takie małe autko nie ma co oczekiwać cudów. Z przodu jest wystarczająco miejsca. Mam 195cm wzrostu a już kilka razy woziłem osoby na tylnim siedzeniu i nie było źle ;)
Bardzo dobre. Słuchać tylko bardzo przyjemny dla ucha mruk silnika.
Pali stosunkowo dużo, biorąc pod uwagę moc silnika i osiągi.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V 90KM 66kW