piekne autko, malo juz teraz takich. sprawny silnik, chociaz nie powala moca, ale daje przewage na drodze. auto bardzo praktyczne jak na coupé. dosc wygodne i niedrogie w ekspolatacji. daje przyjemnosc z jazdy oraz z posiadania. sprawdza sie swietnie jako drugie auto.
przyspiesza dobrze na wyzszych obrotach, tak od okolo 4tys
ciutke za dlugie skoki drazka zmany biegow
na razie daje czworke, mam chyba zbieznosc do regulacji. dosc twardy, ale plomby z zebow jeszcze nie wypadaja. mocne wspomaganie, przy przy szybszej jezdzie troche nerwowo sie zachowuje. kto wymyslil taka wielka twarda kierownice??? po poltora tys km mialem odciski na lapskach
bez zarzutu. porownywalna z "zwyklymi" autami, tyle ze maska dosc dluga i trzeba sie przyzwyczaic.
bez zarzutu.
troche mi paruja szyby i wilgocia wali z nawiewow. moze walnieta nagrzewnica??
ale skutecznosc grzania jaki i chlodzenia niesamowita. na minimalnej sile nawiewu trzeba temperature podkrecac bo mozna zmarznac mimo 30° na zewnatrz
z przodu tyle co w innych autach sredniej klasy z przodu brakuje miejsca na nogi i troche oparcie jest zbyt pionowo utsawione. no ale to auto 2+2 wiec nie mozna sie czepiac. w porownaniu z audi TT to bajka
najgosniej pracuja opony, pozniej slychac wydech, nastepnie trzeszczace plastiki i troche zawieszenie. silnika nie slychac prawie wcale.
przy jezdzie powyzej 150km/h przeszkadza wiatr w kabinie (szyby bezramkowe)
IMO jest dobrze. 8 na trasie 10 na austostradzie i 12 po miescie, raczej spokojna jazda.
ceny czesci eksploatacyjnych jak w mazdzie, normalny poziom. nie wiem jeszce jak czesci blacharskie i dedykowane do tego modelu.
trudno powiedziec. malo jest egzemplarzy wartych kupienia, ze wzgledu na to ze wiekszosc jest zajezdzona lub powypadkowa.
w tej cenie konkurencja nie jest zbyt duza. jezeli ktos chce miec efektowny, dosc szybki samochod a jednoczesnie praktyczny, w cenie kilkunastu tysiecy zl, to jak najbardziej polecam.
na razie jest dobrze, ale mam auto od niedawna.
problem z hamulcami. zacial sie tloczek oraz linka od recznego. to raczej pod drobiazgi powinno podchodzic
- zużycie paliwa dla silnika 2.5 V6 24V 163KM 120kW