Ocena kierowcy - Ford Mustang V Coupe

rocky, 16 lat temu
Silnik 4.0 i V6 12V 212KM 156kW
Rok produkcji 2008
Ford Mustang V Coupe 4.0 i V6 12V 212KM 156kW 2005-2014 - Oceń swoje auto
Karoseria : Nawet nie przypuszczałem że może tak rozbudzać emocje.Zwłaszca płci pięknej.
To auto legenda,ma całą masę wad,które rekompensują mi chwile jazdy po ulicach mojego miasta gdy wszyscy nie mogą oderwać ode mnie wzroku. A goście w swoich wypasionych Audicach i BMW za 3 bańki mogą mi co najwyżej pozazdrościć uwagi jaką przyciągam.
Silnik wydaje naprawdę rasowe brzmienie. Być może jest on ciut za słaby jak na wagę auta ale mi wystarcza.Poza tym niesie ze sobą duży potencjał tuningowy, bo to w końcu aż 4 litry pojemności.
Zdecydowanie anachroniczna,poza tym dziwnie mi haczy na 3 biegu. Chyba żałuje że nie wziąłem automatu.
No cóż,napęd na tył+lekki tył to super zabawa, w zimie na śliskim lepiej się nigdzie nie śpieszyć bo tył nas wyprzedzi i będzie wstyd. Poza tym ja w swoim nie mam abs i kontroli trakcji.
Siedzimy nisko,przedni zderzak właściwe nie wiadomo gdzie,potężny słupek boczny...a przy cofaniu to lepiej mieć asekurację.Ale to cena super wyglądu.
Jest w porządku,wszystko na swoim miejscu. Ewentualny system wsiadania do tyłu do poprawki.
Jest ok.
Z przodu jest wygodnie z tyłu też ale mało miejsca na nogi.
Jak się jezdzi spokojnie to cichutko.
No cóż wiadomo że 4 litry v6 swoje spalić musi ale przy spokojnej jezdzie makabry nie ma.
Za 65tys które wydałem łącznie ze sprowadzeniem kupiłbym w PL co najwyżej gołego Focusa. A tak to uzyskałem najbardziej charakterystyczny pojazd w mieście.
Na razie w porządku
na razie ok