Zajezdzam juz 3 mondeo służbowe. Ogólnie ok , małe spalanie , wygodne fotele. Wydawało mi się ze bardzo dobty układ kierowniczy niski punkt ciezkości powoduje złudne poczucie bezpieceństwa. Na teście na lotnisku sprawdzalismy kilka samochodow SUVY i sedany ( bmw 5 , glc , volvo xc90 , lexus, camry) - zabawa polegała na tym iz przy 100km/h nalezalo wjechac pomiedzy bramki i podciac kierownice w lewo , potem prawo , leweo i prawo omijajac przeszkody na właczonych wszystkich systemach. Przeleciałem mondeo 3 razy i wnioski sa bardzo smutne bo otworzyły mi się oczy . Pierwsze podciecie ok , potem mondeo jest nadsterowny i lata bokiem niszczac wszystkie przeszkody tzn ze w normalnej sytuacji drogowej juz bym nie zyl uderzajac 80 km bokiem w przeszkode . Dało mi do myślenia i od tamtej pory juz jezdze ostrozniej. BMW ,VOLVO ,Merdedesy - syf. jedyne auta ktorymi przejechałem i dało się sterować (pomimo dymu z opon) - lexus i toyota . Wiec prywatnie koljenym samochodem bedzie lexus nx badz rx. Nie jestem dystrybutorem lexusa ale po tych testach otworzyły mi się oczy.
mało pali , w miate elestyczny i dynamiczy
ok
po tescie zmieniam zdanie . jak ktoś jezdzi prosto spox , jak ktos bedzie musiał zrobić test w warunkach drogowcyh R.I.P
troch emiekka blacha , drobne wgnioty po gradobiciu. ogólnie brak korozji
pojemny
nie place bo firmowe
biorac ze nowy po rabacie 108 tyś , ok.
w sumie przejechałem 540 tyś , 3 mondeo . W jednym ciekla pompa wysokiego cisnienia wymienili na gwarancji
brak
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDCi 150KM 110kW