Przeniesienie napędu
: Automat chodzi pięknie. Aż chce się jeździć!
Na samym początku spalanie pokazywało mi ponad 15L na automacie.Byłem zszokowany negatywnie i stwierdziłem, że pójdę z torbami:) Tym autem trzeba się po prostu nauczyć jeździć. Jeśli ktoś ma tempomat i wie jak go używać to nawet na odcinku pozamiejskim 30 kilometrów udało mi się zejść ze spalania 12 L na 7,5 L! wystarczy po prostu spokojnie operować nogą i nie szaleć. W pierwszych dniach byłem zszokowany spalaniem bo nie umiałem nim jeździć. Napiszę tak: bez problemu "gazując"można przejeździć jednego dnia 30 L paliwa.Wystarczy, że co chwilę będę naciskać pedał gazu jak szalony:) wtedy można dostać zawału! Fakt, że mam automat i spodziewałem się wyższego spalania. Przy spokojnej jeździe na mieście automat spala w przedziale 9,5 do 10,5 L z włączona klimą. Klima spala ok 0,5 L na 100 kilometrów - spokojnie pracujący wentylator. Jeśli wentylator pracuję mocno to spalanie potrafi skoczyć nawet do ponad 1 litra. co do reszty to jest jak najbardziej ok. Mam dołożone jeszcze dolne ledy do jazdy dziennej. Mondeo jest koloru białego i robi npr. niesamowite wrażenie! polecam każdemu to auto!
Jest ok
Automat chodzi idelanie - jestem b.zadowolony.
Jestem zadowolony.
Poza tym, że już przy 500 przejechanych kilometrach zaczął leciutko ruszać się plastik przy kierowcy w drzwiach to wszystko jak najbardziej ok.
trochę za mało miejsca z tyłu - mam dwie córki i po wsadzeniu dwóch fotelików wydaje się, że zostaję mało miejsca.
w upalne dni z tyłu jest troszkę ciepło i dzieciaki marudzą, że powietrze z dolnego wentylatora nie dochodzi tak szybko.
Jest npr. ok.
jest ok.
póki co leję paliwo i jadę do przodu. Ciężko cokolwiek więcej powiedzieć.
wynegocjowałem b.duży rabat a w porównaniu do np. nowej skody superb za ok. 120 tys złotych to uważam, że mondeo jest o niebo lepsze! plastki nie sa idealne , ale prezentuję się niesamowicie.
Cięzko cokolwiek mi na chwile obecną powiedzieć.
póki co brak
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 EcoBoost 160KM 118kW