: Aktywny tempomat działa naprawdę bardzo fajnie, automatyczne parkowanie to też super bajer.
Szczególnie polecam reflektory LED - są dużo jaśniejsze od normalnych świateł lub ksenonów.
: Spalanie
: Odtwarzacz MP3
: Sterowanie głosem
Auto ciekawe gdyby wszystko działało idealnie, natomiast ze względu na to że jest napakowane elektroniką, występuje dużo drobnych usterek i nieprawidłowości. Sterowanie głosem i nawigacja jest tylko po angielsku, to pokazuje jak FORD dba o klientów.
Silnik pracuje OK, ale spalanie jest prawie 2 razy wyższe niż podaje FORD - serwis nie widzi w tym problemu.
Bez zarzutów.
Zawieszenie jest bardzo dobre, ale auto nie radzi sobie z taka mocą i napędem tylko na przód. Przy wyprzedzaniu i przyspieszaniu auto jest niestabilne i "myszkuje na drodze", często zrywa przyczepność. Wg mnie przy tej mocy obowiązkowo powinno być 4x4
OK.
Bez zarzutów
Bardzo dobrze, szczególnie polecam podgrzewaną kierownicę.
OK.
Auto jest naprawdę ciche.
Auto zakupiłem nowe z salonu. W ciągu 2 miesięcy zrobiłem ponad 7000 km. Reklamowałem auto już 3 razy w serwisie. Ford nie widzi żadnego problemu, że jest takie wysokie spalanie. Wg nich to normalne - mam to od nich na oficjalnym piśmie. Osobiście żałuję zakupu tego auta.
Gdyby wszystko działo tak jak powinno działać byłoby OK. Niestety usterek jest sporo, a spalanie to już kompletny dramat. Naped na przednią oś to pomyłka.
Źle działa radio i odtwarzacz MP3, system sterowania głosem to zabawka, do normalnego użytku się nie nadaje, jego skuteczność to ok. 50%. Samoistne wyłączenia aktywnego tempomatu i systemu aktywnego hamowania.
Głównie spalanie, czyli: Trasa 11,5l/100km; cykl mieszany: 12,5l/100km; Miasto: 13,5 do 14,5l/100km.
Takie parametry spalania wg FORD'a są w normie, przy zakupie podali mi w katalogu - średnio 7,3l/100km.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 EcoBoost 240KM 177kW