Wygląda na to że Ford zrobił postęp z nowym Mondeo, nie jest to klasa premium w wykończeniu bo nie znajdzesz tam szczotkowanego aluminium ale cała reszta tzn tworzywa, design, elektronika są naprawdę dobre. tego właśnie można oczekiwac od samochodu tej klasy
240KM daje radę :) w dalszym ciągu na dotarciu więc o maksymalnych osiągach nie mogę mówić bo niesprawdzałem - ale ciągnie do przodu bez limitu. Bardzo cichy
6 stopniowy automat daje radę - nie widze wielkiej różnicy między DSG, czy Linear Tronic - wygląda to dobrze
zestrojenie zawieszenia i wspomagania kierownicy na b. dobrym poziomie - jak to Ford - prowadzi sie dobrze tak jak powinien samochód. Opony 18'' nie wpływaja negatywnie na komfort
bez uwag - plus wszystkie czujniki - generalnie wie się wszystko co się dzieje dookoła
bez uwag - poprawnie
działa poprawnie - jedyny minus to brak możliwości zamknięcia poszczególnych nawiewów
prześciganie sie na cm w raportach nie ma większego sensu - samochód jest b. duży - bagaznik również - bez uwag
dobrze a nawet b. dobrze - tutaj Ford ociera się o klase premium
mam nadzieję że dam radę - komuter wskazuje 8,5l /100km
klasa średnia za rozsądne pieniądze - po zniżkach w cenie małego SUVa z pełnym wyposażeniem
to nowy samochód - za wcześnie by coś powiedzieć
jak wyżej
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 EcoBoost 240KM 177kW