: Łatwość manewrowania biorąc pod uwagę gabaryty.
Kupiłem to auto w 2014 z przebiegiem ok 185000km (przynajmniej tyle było na liczniku :-)) czyli na chwilę obecną natłukłem nim jakieś 67000km. Przez ten czas (odpukać) ani jednej poważniejszej awarii, jedynie jakieś drobiazgi w zawieszeniu (gałka, wspornik stabilizatora itp). Absolutnie najlepsze auto jakie miałem. Mega wygodne, obszerne i jak dla mnie wystarczająco mocne (chociaż następne będzie chyba mocniejsze). Dla rodziny 2+2 +spory pies+przyczepa kempingowa świetne. Zmiana z C-Maxa była właśnie ze względu na przyczepę, C-max nie dawał rady na autostradzie. Tym można targać bez ograniczeń chociaż po przekroczeniu z przyczepą prędkości 100-105km/h robi się wir w baku :-) Bez przyczepy średnie spalanie u mnie 5,5L-6/100km. Przy tych gabarytach rewelacja. Poza tym ze względu na fakt że mam dom w nieustającym remoncie wożę nim wszelkiego typu materiały budowlane, wykończeniowe, meble itp, jeszcze się nie zdarzyło żeby coś nie weszło. Mimo sporych gabarytów jeździ się rewelacyjnie, manewrowanie w ciasnych miejscach bajka (przy użyciu czujników parkowania przód/tył). Z mankamentów diabli wzięli antenę od GPS (w dachu), dostała się woda, usterka seryjna niestety. Generalnie w 100% polecam!
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 Duratorq TDCi DPF 140KM 103kW