: mimo gabarytów i wagi auta, przy dynamicznej jeździe, rewelacyjne zużycie paliwa
doskonałe, ale jak dla mnie z jednego względu - kupiłam auto w Niemczech (nowe, nierejestrowane, z salonu, zerowy przebieg) na przełomie sierpnia i września 2008 roku - kurs euro sprawił, że za najwyższy model z dodatkowymi opcjami wyposażenia (titanium + tempomat + przyciemniane szyby + relingi + podgrzewane siedzenia itd.) zapłaciłam o ok. 30 tyś zł mniej niż takie same modele oferowane w Polsce
rewelacja 6-ty bieg!
super praca z tempomatem i prawdziwa oszczędność paliwa
nie mam zastrzeżeń, ładnie płynie po rodzimych wyrwach w asfalcie
gdyby nie czujniki z przodu i z tyłu byłoby ciężko z parkowaniem w ciasnym mieście
jednak czujniki parkowania gdy zamarzną, lub mocniej się ubrudzą odmawiają posłuszeństwa no i wtedy zaczyna się problem...
ogrzewanie przedniej szyby przestaje przeszkadzać po krótkim okresie adaptacji do nowych warunków widoczności
nie mam zastrzeżeń, dodatkowym plusem są podgrzewane przednie fotele
podgrzewana przednia szyba - rewelacja - skrobaczka do lodu pozostaje używana tylko do bocznych szyb!
co prawda za przegląd jeszcze nie płaciłam, ale z tego, co zdążyłam już ustalić - cena jest rozsądna, trzeba jednak porównać kilka ofert serwisów, bo można się zdziwić i przepłacić nawet o 50%
doskonałe, ale jak dla mnie z jednego względu - kupiłam auto w Niemczech (nowe, nierejestrowane, z salonu, zerowy przebieg) na przełomie sierpnia i września 2008 roku - kurs euro sprawił, że za najwyższy model z dodatkowymi opcjami wyposażenia (titatnium + tempomat + przyciemniane szyby + relingi + podgrzewane siedzenia itd.) zapłaciłam o ok. 30 tyś zł mniej niż takie same modele oferowane w Polsce
w tajemniczy sposób potargała się wykładzina podłogowa obok dywanika (podejrzewam moje szpilki;D)po lewej stronie dźwigni zmiany biegów, na razie nie wymieniona, nie mam koncepcji co z nią zrobić
jeszcze nie musieliśmy korzystać z pomocy ASO
nic nie trzeszczy - gdy oglądałam w salonie modele niższe, np. ghia, gold, to miały one duuuużo gorszej jakości plastiki i tapicerkę, w titanium bez zarzutu
brak usterek
jedynie niedogodność związana z zimą - gdy drzwi zamarzną, to po otwarciu i zamknięciu komputer pokładowy ostrzega o tym, że pozostają otwarte i świecą się światła w środku pojazdu, niestety nie wszystkie światła można wyłączyć ręcznie ;)
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 Duratorq TDCi DPF 140KM 103kW