: Dobry kompromis pomiędzy komfortem i pewnym prowadzeniem
Auto kupiłem w Niemczech z przebiegiem 140 tys km. Przejechałem przez 3 lata 110 tys i jetem bardzo zadowolony. Główna zaleta to prowadzenie i przestronność. Inne praktyczne auto do długich tras i wypadów wakacyjnych.
Do dzisiaj żadnych większych usterek ale auto cały czas serwisowane w ASO. Spalanie od 5l do 9.5l. Ale średnia z ok 5 tys km to 6.2 l. Zimą przy niskich temperaturach o 1 l więcej.
Bardzo płynna skrzyniia i dzieki 6 biegowi mniej pali od poprzedniego Mondeo również automat (5 biegów) spalanie spadło o ok 0,5 l. Skrzynia ta sama co w Volvo słyszałem i naprawdę 250 tys i nic (bez żadnych wymian oleju) ford nie zaleca.
Prowadzenie jak na takie kombi rodzinne bardzo dobre i trwałe. Amortyzatory przód wymienione dopiero po 230 tys km i to na moja prośbę. Tył cały czas oryginał. Rozstaw 2.85 jak w A6.
Tak jak wyżej nie jest to Citroen ale przy takim dobrym i precyzyjnym prowadzeniu uważam komfort za ponad przeciętny.
Wszytko jak należy. Tempomat zaczyna mi szwankować
Cały czas mam ustawione na auto i jest ok. Jak szyba paruje na 10 s na szybę i podgrzewanie i jest czysto.
Dla mnie nawet za dużo 1.75 to naprawdę przestronne auto.
Przy prędkościach powyżej 150 już trochę głośno ale porównując do Volvo V70 i Audi i Mercedes :)
Jak na takie duże auto w automacie średnie spalanie od 6 do 6.5 uważam za bardzo dobre. Jak się przyciśnie to oczywiście i 11 l może spalić. Serwis dobry i niedrogi.
Przy mojej wersji Tytaniu S z dużą nawigacją brakuje tylko napędu na 4 koła i trzymałbym auto jeszcze z 2 lata. Ale muszę mieć napęd i trzeba szukać Volvo
Przebieg 250 tys km. I padła antena do nawigacji, czujnik przepływu w turbinie, immobilajzer raz sie zablokował.
Brak
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 Duratorq TDCi 130KM 96kW