Ocena kierowcy - Ford Mondeo IV Kombi

Ford Mondeo IV Kombi 1.8 Duratorq TDCi 125KM 92kW 2008-2014 - Oceń swoje auto
Silnik : oszczedność
Inne : wentylacja
ok
trochę głośny ale to polubiłem nie przeszkadza mi to , własciwie cięzko bedzie się z tym rozstać . Bardzo malo pali , elastycznośc zadowalająca przy tak cięzkim aucie
6 biegów całkiem wystarczajace przełożenia , nie ma problemów
jak zwykle w mondeo to dla mnie rewelacja , stabilne cięzkie akto trudno jest wyprowadzić je z równowagi
tylnia kiepska - cięzko złapać dystans przy cofaniu
nie mam uwag na nie nic mi nie przeszkadza
pogorszyło się w porównianiu z poprzednim modelem , przednia podgrzewana szyba jest teraz oszczedniejesza w druciki które ją grzeją dlatego w zimie zalega tu duż lodu i sniegu , co do wycieraczek to przymarzają ponieważ dmuchawa na prz. szybę jest niewystarczajaca wycieraczki są za nisko i się nie grzeją , dysze niby są grzane ALE przewody zamarzają wiec w zimie jest często klops trzeba się posiłować jakimiś innymi metodani . Na automacie mozma ogrzewać auto godzinę - tak nie powinno być i szyby parują bo wiatru prawie nie ma - tu zrypali solennie !!!!
ok
słabe zaoszczędzono
na trasie jadąć po naszych drogach tak do 110 km/h pali jakoś tak 5,4 -5,7 , ogólnie nie widziałem aby przekraczał 6,4 . SERWIS ja serwis robiłem w FORD WIKAR KRAKÓW - DRAMAT MAJĄ KLIENTA GDZIEŚ , I FORD GERMAZ WROCŁAW TAM JEST MASAKRA ( KOMPLETNIE NIC NIE ROBIĄ TYLKO WYSTAWIAJĄ FAKTURY 1600 PLN ZA 1 SERWIS . auto jest teoretycznie tylko na 2 letniej gwarancji ponieważ nikt nic na nie nie chce naprwaić - oceniają godzinami potem mówią iż ford im odpisał że nie przysluguje naprawa - SERWIS FORDA TO JEST EWENEMENT TRAGEDIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tanie auto a duże i doś niezawodne
ogólnie po za jakimiś tam stukami nic się ie działo , estetycznie to światła przednie zaszły mu bielmem ( dostał matowych plam ) , znaczek forda wyliniał ( łuszczy się - mało co mozna odczytać ford ) , maski w zimie lepiej nie otwierac bo zamarza linka i jej nie zamkniesz potem ( zmienili system otwierania - mogli juz ten kluczyk pod znaczkiem zostawić przynajmniej to było niezawodne )
nic fundamentalnego się nie stało

On - zużycie paliwa dla silnika 1.8 Duratorq TDCi 125KM 92kW [l/100km]

5,9