: Dużo miejsca, wygoda, spory bagażnik, elektrycznie podgrzewana przednia szyba.
: Już pisałem wyżej wiec nie będę się powtarzał. Ten silnik to katastrofa i z jego powodu mam zamiar sprzedać to auto lub oddać na zlom jak nikt nie kupi.
Gdyby nie dziadowski silnik w którym psuje się wszystko to byłoby ok.
Jeździ fajnie dopóki jeździ. Jak już się posypie to auto 2-3 miesiące stoi w warsztacie i nikt nie potrafi ustalić czemu np. traci moc.
Jest ok. Mi pasuje.
Jeździ się całkiem przyjemnie chociaz czasem odnoszę wrażenie że jest nieco za miękki.
Ładnie wygląda i nie zauważyłem by coś rdzewialo.
Przednie słupki trochę przysłaniają widok. Do tyłu widoczność raczej słaba ale czujniki parkowania oraz lusterka które po wbiciu wstecznego zmieniają swoje ustawienie robią robotę.
Wszystko na swoim miejscu.
W środku jest ok a podgrzewana elektrycznie przednia szyba niezastąpiona w zimie.
Duże, wygodne auto.
Trochę głośno w środku ale to diesel.
Gdyby silnik się nie psuł to byłoby ok. Niestety koszty usuwania awarii to nie parę stówek tylko zazwyczaj kilka tysięcy.
Są drobne niedoróbki ale to Ford nie Maybach od bezdomnego.
Drobne usterki nie są częste ani uciążliwe. To auto jak się już popsuje to od razu po odstawieniu go na warsztat trzeba iść do wypożyczalni i wziąć coś na minimum 2 miesiące bo Mondeo z warsztatu szybciej nie wyjedzie. Polecam kupić jakiegoś Matiza czy innego pyrdka. Wyjdzie taniej niż z wypożyczalni a przyda się na pewno.
Ten silnik to jakas katastrofa. Każda jego awaria to minimum 2 miesiące bez auta bo nikt nie potrafi ustalić co mu jest plus kilka tysiakow mniej w portfelu.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 Duratorq TDCi DPF 140KM 103kW