: Naprawdę ciężko sie zorientować że to diesel.
Moim zdaniem marne szanse znaleźć lepszy samochód w cenie do 110tyś. Jest wielki, ładny, ekonomiczny, cichy, szybki... czego chcieć więcej od samochodu. Dla mnie bomba.
Cichy i kulturalny jak na diesla - robota inżynierów z PSA/Citroen. Do pełni szczęścia trzeba by poczekać na wersję 2.2 TDCi która ma być niedługo z zaprzęgiem 170KM.
Mimo to wozik jest elastyczny i można nim poszaleć (zwłaszcza jak po chipowaniu moc rośnie mu 170KM a moment do 400NM).
W zasadzie manetka czasami sama wie lepiej jak ma się ułożyć. Skok krótki i intuicyjny. Można się czepiać krótkiego przełożenia 1 i 2 ale taka to już uroda turbodiesli.
W tej klasie nie ma nic lepszego moim skromnym zdaniem. Lepiej to już tylko w wozach 4x4.
Do przodu genialna. Do tyłu nieźle biorąc pod uwagę wysoki tyłek.
Wszystko w pełni intuicyjne.
Jaka wentylacja ? ;) Jak po wyjeździe z salony ustawiłem 21C to od tego czasu sie nie dotykałem do klimatyzacji. Działa szybko i wydajnie.
W tej klasie nie ma sobie równych. Z przodu duuużo miejsca a tyłu rekord w swojej klasie.
Bardzo dobrze choć w Passacie jest ciszej... ale niewiele.
W trasie 6.2l/100km jadąc 100-120, w mieście niezależnie czy jadąc sportowo czy delikatnie 8-8,5l/100km
Jakby go wycenili 10tyś niżej to byłby hit sprzedaży.
Póki co po 8000 nic się nie wydarzyło złego.
Również ideał.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 Duratorq TDCi DPF 140KM 103kW