: Co tu się rozpisywać wszyscy znają zalety zawieszenia forda mondeo
Przeniesienie napędu
: Koło dwumasowe i sprzęgło
: Swietnie zawieszenie ale i skomplikowane wiec bedzie miało sie co psuć
: Silniczek elektryczny siedzenia z kołami zębatymi z plastiku to na pewno padnie;/
Ogolnie furka fajna.Godna polecenia.Dużo miejsca,wnętrze przestronne.Spasowanie plastików na dobrym poziomie.Silnik mało elestyczny, trzeba wgrać softa.Spalanie lekko większe od silników z rodziny PSA i VW.Zawieszenie najlepsze w klasie.Polecam to auto bo stosunek jakość/cena ma najlepsze w segmencie.Czy będzie się psuł? czas pokaże
Silniczek wystaraczający.Mułowaty na obrotach od 1200 do 1700.Niezłe przykopanie ma na 2 i 3 biegu.
Dość duże wibracje, znany klekot.Polecam przjechać się do v-techa i zmienić soft to zmieni oblicze furki:]
Według mnie żle zestopniowany pierwszy bieg za krótki a precyzja ok
Układ jezdny to największa zaleta tego auta.Po prostu cud, miód i orzeszki
OK
Plastiki według innych tandetne dla mnie są ok
Klima dobrze chłodzi, dużo ustawień.
Dużo miejsca bez porównania do innych aut z tego segmentu
Do 140 jest dość cicho póżniej już jest gorzej ale nie jest żle
Misto koło 7L max 9L.Średnio kolo 6L.Minimalnie 4,8L trasa Kalisz-Poznań.Więc myśle ze jest ok.Chociaż silniki z rodziny PSA palą mniej
Według mnie nic lepszego do 70tys się nie znajdzie.Jesli chodzi o zawieszenie bije inne auta z tego segmentu.Silnik moze i jest przestarzały i blok jest z żeliwa ale nie ma pieprzonego filtra cząstek stałych z ktorym bedziemy mieli pożniej problemy.Polecam to autko z tym silnikem jeśli pożniej będzie wgrany nowy soft
Jak narazie nic nie padlo wszystko sie trzyma na swoim miejscu
Dziwne odgłosy dochodzące z odłączaniem sprzęgła będzie trzeba podjechać do Aso aby to sprawdzili
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 Duratorq TDCi 125KM 92kW