: Drobne oznaki rdzy (auto ma 10 lat prawie)
: uszczelka pod szybą sie odkleiła
: nic więcej, a kategorie musiałem wybrać...;P
Jestem zadowolony. W sumie to wymieniam tylko olej i filtry i leje paliwo i ciesze sie że mam mniejsze spalanie niż na przykład Matiz :D Duże, komfortowe. Rozdrząd na łańcuchu :D Sąsiedzi zazdroszczą, koledzy chwalą. Ludzie pytają sie czy zawioze ich do ślubu (ma biały kolor).
Silnik zaczą wydawać mi sie gośny po jakichś 2 latach (burżua sie ze mnie zrobiła hehe). 90 koni to moze i mało ale w innym aucie. W tym jest to wystarczajaco (wysoki moment obrotowy). No i bezawaryjny). W ciagu 4 lat i 30 tyś km zawiódł mnie 2 razy: raz stary akumulator padł (nowy 350 zł), a drugi raz rozrusznik (nowy 250 zł). Polecam, bo spalanko niesamowie niskie...nieeesamowicie!!! :D
Jedynka i dwójka bardzo krótkie (co moze denerwować) ale zdolne by rozpędzić auto w zimie tak aby nie \"wbijać obrotowo na turbine\" (żeby jej nie zatrzeć po rozpoczęciu jazdy). Od trójki jest całkiem nie źle. Na czwórce można się już od 60 km/h pobawić w wyprzedzanie tirów.
Najlepsze w swojej klasie. Niepodważalnie!!! Rewelacyjnie czuć droge. Zimą na rondzie może tyłkiem trochę zażucić, ale to przyjemna sprawa :D
Widoczność świetna. Dobre przeszklenie wnętrza. Ale cofajmy z uzyciem lusterek, tak da bezpieczeństwa i wygody (bo są rewelacyjne)
Wszystko jest tam gdzie ma być, a z tynego siedzenia przedni kokpit wygląda lepiej niż w nie których nowych autach.
Mocny turbo nawiew na przednią szybę w zimie daje rade. A w lecie klima daje arktykę (brakuje tylko sniegu hehe)
Chyba lepiej niz w Passacie :)
Jak na tego diesla to całkiem dobrze. Nie narzekam.
To jest największy plus tego silnika. 2.0 TDDi 90 KM: miasto około 7-8 litrów, ale za to trasa to przy 70-75 km/h na 5 biegu jakieś 4,5 litra !!! Nie wierzysz że tak ciężkie auto moze tak mało spalić. To uwierz! Po zaświeceniu rezerwy tankuje z reguły za 50 zł i przejeżdżam do kolejnej \"kontrolki\" średnio 150 km, a jeżdze z reguły na odcinkach 5 kilometrów czyli na zimnym silniku.
Osoby które jeżdżą TDCi pewnie narzekają, ale jak mam wersję TDDi 90 KM, która w polce nie była oferowana. A za granicą wiedzą co dobre.
Dwa razy mnie zawiódł: raz akumulator padł, a drugi raz rozrusznik.
Wymieniałem sprzęgło, ale to raczej profilaktycznie, bo zaczęło się \"ślizgać\",
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDDi 90KM 66kW