Złoto-nie samochód. Miałem go z salonu. Ocynkowana blacha, 10 lat gwarancji na budę, z której i tak nie skorzystałem bo zwyczajnie nie było korozji. W środku dobrej jakości plastiki i aluminium-zrobione ze smakiem. Trochę irytująca awaria otwierania klapy bagażnika-otwierała się tylko z kluczyka. Bardzo przestronny, wygodny, świetne fotele, duża przyjemność z jazdy, ładowny bagażnik.
Ten silnik jest bardzo dobry. Zrywny i bardzo ekonomiczny. Powyżej 6 litrów na setkę nie wyszedłem. (Jak mi po 8 latach wtrysk poleciał to przy 140 na autostradzie skoczyło do 7l ale to sytuacja wyjątkowa)
Generalnie spalanie między 5-6l/100km
6 biegowa skrzynia, przy czym ostatni bieg praktycznie się nie przydaje. Ostatni nadbieg zmniejsza obroty, ale paliwka nie pali mniej.
Prawdziwa przyjemność z jazdy. Sztywne zawieszenie dobrze trzyma na zakrętach, a jednocześnie na tyle miękki, żeby jeździło się całkiem komfortowo.
Widać wszystko
Wszystko w zasięgu wzroku i ręki. Sterowanie radiem przy kierownicy bardzo wygodne. Chyba że przez chwilę kierujesz tylko nogą, to wtedy polecam inne auto.
Silnik ekonomiczny i długo sie grzeje. W zimie bez tektury za grilem ani rusz a i wtedy potrzeba paru kilometrów by się ogrzać. Ogromny plus za podgrzewaną przednią szybę!
Nie to co w W124, ale dla mnie bardzo dobrze
spalanie 5-6 litrów ropy. Zbiornik 60l i masz ponad tysiąc km zasięgu. Doceniłem to zwłaszcza gdy pojeździłem trochę innym autem.
Tani, dobry samochód. Szkody tylko, że z dużymi przebiegami
Przez ponad 10 lat do wymiany amortyzatory (chyba 2 razy), koło dwumasowe, 2 wtryski. Teraz, po prawie 400 tysiącach korbowód wyszedł bokiem, ale po takim przebiegu chyba mógł.
Zawieszenie, wtryski i korbowód
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDCi 130KM 96kW