Ocena kierowcy - Ford Mondeo III Sedan

Andy / vulpecula@wywalto.wp.pl, 17 lat temu
Silnik 2.0 TDCi 130KM 96kW
Rok produkcji 2004
Ford Mondeo III Sedan 2.0 TDCi 130KM 96kW 2002-2007 - Oceń swoje auto
Silnik : heble - rewelacja - samochód deba staje! Lejąc bezsiarkową ropkę w sprawdzonych stacjach unikniemy desperacji, związanej z rozstaniem sie 5 tysięcy za wymiane wtrysków. A ja ma jescze Delhhi :((
Karoseria : ooo, pojawidza sie rdza, takie małe plamki na drzwiach, jesli w miare szybko się je usunie i cala powłoke zabezpeczy, to problem nie istnieje
Szczerze polecam auto wszystkim niezdecydowanym!! Ja trafilem na egzemplarz dobry. Sprowadziłem najbogatszą wersję Ghia plus wszystkie z możliwych opcji, oprócz skóry navi i samopoziomującego zawieszenia. R E W E L A C J A !!! Chromy nawet na klamkach, świetnie to wygląda. Kiedyś miałem mondeo `93 więc sentymentalnie wróciłem do tego modelu. Całość świetnie wygląda!!!
Nic dodac nic ująć, jak zegareczek, głosny zegareczek. A przecież to TDCI 130 PCS , Aż strach pomysleć w przypadku TDDI /moja tendenyjna opinia - kogos kto nigdy nie jeżdził klekociakiem./
o tutaj musze sie przyczepic. Nie wiem czy to kwestia mojego egzemplarza czy wszystkie tak maja: otóż sprężyna dociskająca dzwignie jest za miękka, przez co powoduje niechcianą wrzutkę wstecznego zamiast jedynki. Mocno mnie to irytuje
Wzór do naśladowania
Z tyłu nie ma rewelacji, ale w prówananiu z konkurencją jet Ok. Ja mam czujniki cofania, które znacznie ułatwiaja manewry do tyłu a propo: sciamniające się lusterko to fajny bajer
nie podoba mi się tylko sposób włączania tylnych wycieraczek, który można przez pomyłke uruchomić
Dziwnie ten śmieszny czujnik temperatury działa. Ale jezcze nie do konca rozszyfrowałem. Mam ogrzewanie siedzeń, wiec na pewno w zimie bedzie git.
sporo miejsca s przodu, z tyłu to az za dużo. Po złożeniu siedzeń i nadmuchaniu dwuosobowego materaca spanie extra klasa - ja , zona plus, male dziecko :)) Trzeba tylko pamietac o wentylacji albo uchuleniu nieco okienek, bo czlowiek wydziela niesamowicie dużo wilgoci podczas snu | :))
Jak na taki wóż mogło by byc ciszej. U mnie jest głośno. Coz to mój pierwszy diesel, i przez 3 miesiące jakos się trudno przyzwyczaić
przy spokojnej jeżdzie spalanie zadziwia - o ile wierzyć elektronice
W/g mnie nie ma nic leszego w tej cenie. Paska to kupisz albo zjezdzonego, albo po totalnym dzwonie, na dodatek starszego i bez takiego wypasu!
do tej pory wymieniłem poduszke silnika /250 zł !!! / auto mam sprowadzone z niemiec, serwisowane, po niezbyt duzym przebiegu, Czeka mnie chyba wymiana przedniej szyby bo kupiłem z ryską, która sie niestety powiększa :((
nie zapeszam, nic nie mowie

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDCi 130KM 96kW [l/100km]

6,4