Auto jest godne polecenia szczególnie z silnikiem 2.0 w wersji Trend.
Silnik jest wystarczająco dynamiczny oraz elastyczny. Zastanawiałem się jeszcze nad wersją 2.5 V6 lecz 2.0 jest wystarczające. Silnik jest zaskakująco oszczędny.. W mieście pali mi około 8-9l. Nie ma problemów z odpaleniem przy silnych mrozach
Skrzynia biegów pracuje precyzyjnie. Biegi są odpowiednio dobrane oraz zestopnioawane. Nie haczy.
Układ jezdy jest wspaniały. Precyzyjny daje poczucie kontroli nad pojazdem. Jest jednym z najlepszych w tej klasie !!
Widoczność niezła. :)
Ergonomia jest prawidłowa. Przeszkadza tylko nisko umieszczony odtwarzacz na CD.
Klima szybko nagrzewa a podgrzewanie szyby działa sprawnie :)
Z przodu jest dużo miejsca, z tyłu tez nie ma powodu do narzekan. Bagażnik 500l w sam raz.
Wyciszenie jest niezłe, lecz po przekroczeniu 160km/h robi sie trochę głośno.
Silnik jest ekonomiczny a koszty napraw przyzwoite. Jest jednak wyjątek. Za jedną porysowaną lampe xenonową zapłaciłem 3000zł.
Cena w stosunku do jakości jest bdb!! Wyposażenie wersji Trend X100 jest dobre. Dla bezpieczenstwa dokupiłem jeszcze xenony czego nie żałuje :). Ogólnie auto warte uwagi.
Tylny zderzak jest żle spasowany i leciutko odstaje od reszty. Pozatym jest ok.
Miałem jedna pozaplanową wizytę w Aso. Rano przy rozruchu coś stukało w układzie kierowniczym. Usterki nie zlokalizowano.