: Wszyscy piszą i mówią, że Mondeo zjada rdza. Mojego jak dotąd to nie dotyczy - a nie jest garażowany.
Jeśli chodzi o awaryjność to bardzo tanie w eksploatacji. gorzej jest trochę z paliwem, ale po tak dużym aucie można sie tego było spodziewać. Po prostu duża solidna "limuzyna".
Łańcuch rozrządu to duży plus. Niestety by móc coś wyprzedzić trzeba wskoczyć na wysokie obroty. Zjada już trochę oleju.
Bez zastrzeżeń. Biegi wskakują jak powinny.
Sportowe auto to nie jest, ale dość przyjemnie się nim podróżuje.
Nie narzekam. Co mam widzieć to widzę.
Wszystko jest na swoim miejscu.
Świetnie ogrzewa w zimę a klimatyzacja chłodzi bardzo dobrze w upalne dni. Dodam, że po 4 latach chciałem nabić czynnik i okazało się, że nic go nie ubyło. Jak dla mnie bardzo duży plus za to.
Duże auto = dużo miejsca.
Jest bardzo głośno w środku. Przy prędkościach powyżej 140km/h nie da się komfortowo podróżować. Przy mniejszych słychać wiejący wiatr.
W dużym mieście spalanie oscyluje przy dynamicznej jeździe średnio w granicach 13-14l LPG. Na długiej trasie przy prędkości 140km/h - 11l LPG a 160km/h już 14,5l LPG. Na drogach krajowych przy predkościach ok. 100km/h wynosi 9-10l LPG. Jadąc po tych samych drogach jak karawana spaliło mi średnio 8l LPG.
W takiej cenie i z takim wyposażeniem ciężko znaleźć coś tak dobrego.
Przez 5 lat jazdy wymieniłem tylko termostat, piastę i cewkę. Reszta to eksploatacyjne rzeczy.
Nic takiego nie miało miejsca.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 16V 125KM 92kW