mogę polecić samochód każdemu, kto nie chce jeździć krótkimi samochodami :) ja dlatego kupiłem Mondeo, bo moje finanse nie pozwoliły na nic więcej oraz dlatego, że nie chciałem żadnej astry, golfa, itd itp. miałem jakieś tam obawy przed kupnem tego samochodu, ale dzisiaj nie żałuję ani trochę
Czasami, gdy zatrzymuję się na światłach na przykład, obroty potrafią skakać minimalnie tworząc tak jakby efekt oddychania, nie są to zbyt głębokie oddechy, ale czasem irytują powodując u mnie naciśnięcie gazu, żeby chociaż wkręcić sobie, że to pomoże :) poza tym silnik chodzi rewelacyjnie jestem zadowolony
jedynka przy dużym chłodzie czasami walczy , żeby jej nie wybrać... denerwuje strasznie wtedy, kiedy chcę ruszyć, a za mną 50 aut z ludźmi , którzy są już spóznieni do pracy. Poza tym, skrzynia chodzi gładziutko i leciutko.
jak najbardziej jestem zadowolony w tym aspekcie :) zero powodów nawet do najmniejszych narzekań :)
kocham parkować tyłem, hmmmm gdyby nie boczne lusterka nie dałbym rady wjechać w miejsce dla helikoptera, przynajmniej szyja się nie przekręci, bo obracanie do tyłu niema najmniejszego sensu. poza tym rewelacja, już podczas jazdy do przodu wszystko ładnie i dobrze widoczne, szkoda że autostrad mało, żeby widoki podziwiać , bo w mieście to raczej ciężko gdziekolwiek patrzeć
pozytywna, również brak powodów do narzekań
Klime używam rzadko, no chyba że w lecie. Jeśli chodzi o przepustowość powietrza i ogrzewanie zimą, to jest bardzo dobrze, nawiew obojętnie gdzie ustawiony zawsze spełnia to co ma spełnić.
jako kierowca jestem jak najbardziej zadowolony, siedziałem w swoim samochodzie jako pasażer przez jakieś 60 kilometrów i potrafiłem czerpać radość z jazdy, jeśli chodzi o tylną kanapę to zdarza się jeździć z trójką pasażerów i nie słyszałem jeszcze, żeby jakoś specjalnie narzekali na brak miejsca.
na autostradzie przy mocniejszym wietrze w aucie jest dość głośno, daję 4 bo jednak trochę mnie to drażni, poza tym nie jest tak źle.
autem jeżdżę codziennie do pracy , najpierw pokonuję odcinek około 7-8km, przy prędkości około 90km/h auto na zimnym silniku spala mi wtedy około 8-8,5l/100km . później wskakuje na 5 kilometrów na autostradę prędkość średnia 120km spalanie podobne jak wcześniej 8 , góra 8,5. w mieście potrafi spalić do 10
mój samochód z 2001 roku kosztował mnie 6tysięcy złotych, więc za te pieniądze ( fakt faktem okazja jakich mało, bo to przecież już nowa buda) lepiej / wiecej wymagać nie mam prawa.
miesięcznie pokonuję samochodem około 1500 kilometrów i poza wymianą oleju i dolewaniem benzyny nie dokładam nic.
zero problemów.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 16V 125KM 92kW