: Wygoda, to jest podstawowa cecha tego modelu
jest to najlepsze jak do tej pory moje auto, kolejne najprawdopodobnoej też będzie Mondeo.
Silnik pracuje cicho, równomiernie i nie wykazuje oznak jakiejkolwiek eksploatacji.
Często się zacina i nie mogę wbić biegów przy pierwszym uruchomieniu silnika w danym dniu. Przekładnia mogłaby pracować z mniejszym rozrzutem.
Bardzo dobrze trzyma się drogi i jak przystało na tak wielkie auto nierówności wybiera doskonale.
Świetna widoczność z przodu, wielka szyba, podczas cofania utrudniona jest widoczność ale gdybym kupił ciężarówkę to pozostałyby mi lusterka. W mondeo mam komfort posiadania tylnej szyby.
W tym temacie mogę tylko chwalić, przecież na to się pisałem kupując ten model samochodu, Jest super.
Bajer. Szybka realizacja ogrzewania jak i chłodzenia.
Tutaj to się można rozpisywać do woli, bajka, po prostu bajka. Wielkolud zmieści się z tyłu, z przodu podróżuje się jak na domowej kanapie z poduchami.
Casami jak stoję na skrzyżowaniu to spojrzę na obrotomierz aby przekonać się czy silnik nadal pracuje, a przy 200 km/h rozmawiać można bez używania głośniejszego tonu.
Adekwatnie do klasy samochodu i mocy silnika. W zimie spali nawet 12 l/100 km ale jak wiadomo można uzyskać mniej jeżdżąc jak emeryt.
przy tej cenie jaką dałem za auto tylko przekonalem się o kolejnym słusznym wyborze.
Nie mam zdania, zbyt krótko autko jest przeze mnie użytkowane i odpukać nic się z nim nie dzieje.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 16V 125KM 92kW