Oceny Ford Mondeo III Sedan 1.8 16V 125KM 92kW 2001-2007

Najnowsze oceny Ford Mondeo III Sedan 1.8 16V 125KM 92kW 2001-2007

4,5
~martinez
Sedan 1.8 16V 125KM 92kW
W życiu bym nie przypuszczał, że tyle zadowolenia z jazdy przyniesie mi Ford. Generalnie zachęcił mnie do zakupu brat, który od kilku lat jest użytkownikiem Focusa, gdzie ogranicza się do standardowej obsługi auta. I wiecie co? Miał rację - fajne auto, wygodne, przestrzenne (chociaż Mazda 626 miała większy bagażnik i więcej miejsca z tyłu) i jeśli nie zwracać uwagi na poszczególne niedogodności tak jak z tym utrudnionym odpalaniem na ciepłym...
4,6
~jacek
Sedan 1.8 16V 125KM 92kW
wg mnie to jeden z najlepszych aut tej klasy, dla osob o sportowym zacięciu, ale i dla tzw. przecietnych uzytkownikow. W miare tani w utrzymaniu. nie wiem czemu ford tak promowal swoje awaryjne diesle 2.0 tdci, sporo zlej opinii fordom daly. Jeden wielki minus - w aucie tej klasy, swietnie wyposazonemu w ksenony ze spryskiwaczami, podgrzewanymi siedzeniami, klimatronikiem, kurtynami powietrznymi, IPS-em itp nie dali komputera paliwowego ! To...
3,4
~Brzuch
Sedan 1.8 16V 125KM 92kW
Niby fajnie, dobrze się jeździło, komfortowo, ale ilość napraw, które przeprowadziłem i pieniądze, które na to wydałem nie przekładały się na satysfakcję.. około 430 zł miesięcznie na 37 miesięcy. Jeżeli miałbym kupować to auto ponownie to musiałbym zdecydowanie lepiej wybrać egzemplarz.
4,7
~Król Julian
Sedan 1.8 16V 125KM 92kW
mogę polecić samochód każdemu, kto nie chce jeździć krótkimi samochodami :) ja dlatego kupiłem Mondeo, bo moje finanse nie pozwoliły na nic więcej oraz dlatego, że nie chciałem żadnej astry, golfa, itd itp. miałem jakieś tam obawy przed kupnem tego samochodu, ale dzisiaj nie żałuję ani trochę
~Pan samochodzik
Sedan 1.8 16V 125KM 92kW
Naprawdę jestem pozytywnie zaskoczony tym autem. Super trzyma się drogi, silnik nie stwarza problemów i dobrze sobie radzi z tym ciężkim autem. Wykończenie wnętrza na wysokim poziomi, dobre materiały i nic nie piszczy. Minus za rdzewienie dolnej części drzwi.
4,4
~ziutek
Sedan 1.8 16V 125KM 92kW
Zdecydowanie polecam. Za nieduże pieniądze można kupić duże auto z super wyposażeniem. Silnik 1.8 B 125KM w zupełności wystarczy do normalnej jazdy. Zawieszenie natomiast jest chyba największą zaletą tego auta. Trzyma się drogi jak zaczarowane. Polecam samochody po ostatnim lifcie, wcześniej był problem z korozją.

Usterki Ford Mondeo III

Liczba wpisów: 128

Ford Mondeo III – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

4,4
~Krisek 77
Sedan 1.8 16V 125KM 92kW
Bardzo fajny samochód za te pieniądze mam go dopiero pół roku ale dużo się poruszam więc auto dostaje po dupie a nic mu nie jest, dla mnie to ważne i w dodatku konfort i bagażnik i silnik (mój mógłby być 2,0)ok. Polecam każdemu kto ma okazje na dobry egzemplaż
4,7
~jarek
Sedan 1.8 16V 125KM 92kW
to super auto. Osobiscie odradzalbym diesle tdci bo to czy padnie uklad wtryskowy to kwestia czasu. Jesli ktos koniecznie musi miec diesla to lepiej wybrac inna marke. Jesli moze byc benzyna to mondeo jest jedna z najlepszych propozycji w klasie.
~jazzowy Daruś
Sedan 1.8 16V 125KM 92kW
Miło i wygodnie w klubowych fotelach, przebrniesz przez największy korek. Gdy trzeba pokażesz, że nie jesteś w ciemię bity i twoje 125 km, to moc godna twoich gabarytów. Sprężysty i dynamiczny. Jedynka powinna być dłuższa. Powinien być cichszy i mniej palić. To byłby jednak ideał. Polecam Mondeo, bo warto jeżdżąc poczuć satysfakcję.
~kalu
Sedan 1.8 16V 125KM 92kW
Jeśli chodzi o awaryjność to bardzo tanie w eksploatacji. gorzej jest trochę z paliwem, ale po tak dużym aucie można sie tego było spodziewać. Po prostu duża solidna "limuzyna".
Ford Mondeo III Sedan