: na serio komfortowe i w miare wytrzymale jak na nasze drogi, koszty utrzymania tez na rozsądnym poziomie
: Rdzewieją głównie drzwi ale nie tylko...
Jako ze jest to dosyć leciwa jednostka napedzana zwykla pompa to nie pozostaje wiele do zyczenia.
na niskich obrotach niezbyt chętnie się zbiera, polecam raczej zmiane przelozen przynajmniej przy 2000obr/min, za dużej oszczednosci nie będzie a autko lepiej wspolpracuje z nami.
Bardzo fajnie zmienia przelozenia chodz ostatnio jedynka lubi zgrzytnąć przy wrzucaniu, nie mala zasluga będzie pewnie tutaj dość sporego już przebiegu.
nagrzanie tej kolumbryny jest dość czasochłonne zwłaszcza ze jedziemy klekotem wiec trochę to naprawdę trwa!
to jeden z największych plusow autka!! ogromne ilości miejsca, troszkę drazniace jest dla mnie jedynie tunel w tylnym przedziale.
szalu nie ma w zimie na krótkich odcinkach lyknie te 9 litrow jak nic na trasie na serio ciężko zejść poniżej 5.5l i to przy naprawdę przemyślanej jezdzie
cena zakupu jest serio niezla, potem mogą się przytrafić nie przyjemne awarie jak to przy zużytych dieslach, bardziej bym polecal rozsądnego benzyniaczka 1.8
co do drobiazgow to przy dużej wilgotności powietrza szwankuje centralny, trza zamykac z klucza, tak to raczej nic poważniejszego się nie dzieje
no tu miałem już troszkę do roboty a mianowicie jak kupiłem autko (240tys km) a jezdze nim 3 rok ie (300tys km) to wyeksploatowane było:
kolo pasowe, pompa wody, pompa wspomagania, alternator(normalnie się spalil), rozrusznik(nie było objawow zużycia?!), dość niebezpieczna usterka jaka mi się przytrafila to pekl przewd hamulcowy z tylniego zacisku!!! bylo jeszcze trochę pomniejszych napraw ale ze względu na przebieg jaki auto już ma jest w stanie co niektóre wybaczyć ;)
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDDi 115KM 85kW