Bardzo duże szybki samochod
2.0 TDCI 130 KM
max prędkość jaką jechałem 190 km ale mogłem szybciej droga sie skonczyła
kolega poleciał 210 KM .(ale to przecież kombiak) a nie samochod do rajdów .
Może być da sie jechać
1 kiepska szybko łapie obroty a naliczniku mało km
2 tu już jest lepiej ale szybko obroty lecą a prędkość nadal mała
3 bardzo elastyczna obroty szybko wskakują ale i prędkość dużo leprza minimum do 80 przy 4 tysiącach obrotów
4 ok
5 bardzo elastyczna od 2,5tysiaca obrotów predkość około 120 km
6 ok (3000 obrotów) około 160 na godzinę na dotarciu ciężko zatrzeć taki silnik przy tych przełożeniach.
Bardzo dobrze wszystko widać mam 190 cm wzrostu a nie mam wrazenia ze widzę tylko sufit samochodu .
Klimatyzacja w zime przy 28C na minusie się nie sprawdziła .
Było zimno .
Na dodatek w skutek ogdzewania wyczerpał sie gaz po 11 miesiącach użytkowania czyli do bani ....
Jade do serwisu prawdopodobnie mam nieszczelną instalacje klopot bo trzeba odstawic na gwarancji samochod na calydzien .
Tu nie ma co sie przyczepić 190cm wzrostu a nogi mogę wyprostować prowadząc samochodzik ..
Osoba z tyłu spokojnie za mną siedzi i też nie ma zadnego problemu .
Uszczelki w drzwiach szlag może trafić ale tylko to w Lagunie to silnik słyszałem rozmawiać nie można było . Tu jest super silniczek jak w bezynie cichutki .
Naprawy i przeglądy gwarancyjne tanie zapłaciłem coś około 500 zł
Serwis OK
Laguna przegląd co 30tysiecy tam zapłaciliśmy 1300 zł klocki fabryczne sa miękie i co przegąd to do wymiany .
W fordzie nic starłu mi sie tylko około od 1,5 do 2 milimerów na 30 tysiecy km przejechanych
Za te pieniądze nie kupi sie nic leprzego w tej cenie omijam RENO z daleka złom jak nie wiem co . mamy w firmie wiec wiem dobrze co piszę .
Podsufitka sie odkleiła po upalnum lecie ale w bagażniku (wersja kombi)
Nic sie nie popsuło .
aaa refrektor miał nieszczelność parował mi . Wymieniony na przeglądzie za darmo ...
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDCi 130KM 96kW