: Po prostu dobry. Fajnie przyspiesza, zawieszenie + hamulce dają wrażenie bezpieczeństwa. Dobre wyposażenie (GHIA).
: trzeba kontrolować blachę
Układ hamulcowy
: lepiej co jakiś czas sprawdzić klocki
: filtr paliwa przy wymianie oleju, bo pompa zrobi pa
Bardzo przyzwoity samochód. Powoli marzę o nowym modelu.
Jak na diesla przystało mocny. Nie jest zbyt paliwożerny. Głośny "zimny", po nagrzaniu nieco lepiej. Od 2000 obrotów dostaje niezłego kopa od turbosprężarki. Beznynowcy przecierają oczka ze zdziwienia. Przy tym nie kopci.
Mógłby być tylko cichszy lub mieć bardziej "gładki" gang.
Jest przyzwoita. Zdarza się jednak, że czasem z lekkim haczeniem wskakuje jedynka.
Prawie doskonały. Mam kombi. Kiedy jeźdżę z pustym bagażnikiem, tyłkiem leciutko zarzuca w ostrych zakrętach. Na polskie drogi jest ciut za twardo.
Mimo, że to kombi jest bardzo dobrze.
Tylko 4, bo ma kilka małych wad. Np pilot od radia: jest dziwnie umieszczony. Czasem można go pozdrwoić kolanem. Przełącznik kierunkowskazów odrobinę za mały, można niechcący przełączyć komputer. Dźwignia skrzyni biegów w położeniu 1 i 3 można sobie wyłączyć radio. Reszta bardzo w porządku.
Nie jest to ideał, ale taka solidna 4+/-5
Miałem już lagunę, omegę, ale to auto bije na łeb inne w swojej klasie. Miejsca jest bardzo dużo, zarówno z przodu, jak i z tyłu. Potężny bagażnik.
Niestety silnik daje o sobie głośno znać. Słychać też relingi albo lusterka? Fajnie się robi w okolicach 100 km/h, tj ok. 1800 - 1900 obr. na 5 biegu. Wtedy jest idealnie.
W mieście (Kraków) 7,3; trasa 5,5 i to bez emeryt mode. Części są relatywnie tanie, choć poza wymianą klocków, filtrów nic nie wymieniałem do tej pory. Nic się nie psuje.
Można kupić w rozsądnych pieniądzach i nie dokładać później.
Nic się nie popsuło. Oby tak dalej. Poleciały klocki z przodu i to do 0. Auto dalej hamowało, tylko coś hałasowało!
Do tej pory nic i mam nadzieję, że tak pozostanie.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDCi 130KM 96kW