: Naprawdę świetnie przyspiesza jak na 115-konnego diesela. Zwłaszcza na biegach 1-3.
Nie ma co narzekać. Szczerze mówiąc to jestem zadowolony z silniczka i jego elastyczności. Te 115km naprawdę daje radę, a na naszych drogach nie ma co szaleć, zwłaszcza, że na drodze coraz częściej spotkać można \"kolegów\".
Przełożenia wchodzą zawsze idealnie.
Wzór w swojej klasie. Doskonale wybiera nierówności i nigdy nie zdarzyło mi się stracić przyczepności - mimo, że czasami lubię szybciej pokonywać zakręty.
Po prostu OK. Choć tu zapewne zabraknie obiektywizmu z mojej strony ze względu na fakt, iż w żadnym aucie (miałem ich kilkanaście) nigdy nie przywiązywałem wagi to kategori widoczności.
Wszystko na swoim miejscu.
Zimą grzeje, latem klima mogłaby chodzić troszkę lepiej.
Pod tym względem jest naprawdę świetnie. Mondeo to obszerne auto, w którym każdy kierowca i pasażer poczuje się komfortowo.
Powyżej 160 km/h mogłoby być ciszej.
Myślę, że jak na swoje gabaryty nie odbiega od średniej w swojej klasie pod względem spalania. Ceny?? Hmm..wbrew temu co czytałem na forum - ja mam dostęp do wielu zamienników w przeróżnych cenach. Jednak z doświadczenia wiem że nie opłaca się inwestować w te tańsze.
Kupiłem autko z przebiegiem 162 000 (prawdopodobnie oryginalny). Obecnie ma 214 000. Co się zepsuło w ciągu 3 lat mojej jazdy?
1. czujnik położenia wałka rozrządu (jedyny raz kiedy auto odmówiło posłuszeństwa); wymiana to ok. 200zł
2. naprawdę długo myślałem ale chyba nic więcej??!! No może fakt, że kiedyś podczas wymiany koła złamałem szpilkę (koszt: 4zł)
Wymieniałem oczywiście klocki, tarcze, oleje, filtry, amortyzatory, opony ale to części podlegające normalnemu zużyciu..
Przepraszam, jeśli zawiodę wiecznie narzekających na Forda ale naprawdę nie potrafię sobie przypomnieć innej usterki...
czujnik położenia wałka rozrządu (auto unieruchomione - na szczęście pod moim blokiem:))
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDCI 115KM 85kW