moge spokoojnie stwierdzic ze auto jest poprostu doskonale
Silnik super elastyczny, to niejest zwykly diesel, powyzej 2000 wciska w fotel! Na trasie pali niewiele ponad 5 litrow(z klima). Nieslychac go przy wyzszych predkosciach. POLECAM!
I tu mi sie jedna rzecz niepodoba. Jak dla mnie to biegi sa za krotkie. Moze mi sie tak zdaje bo to moj pierwszy diesel. Ale pozatym wszystko wchodzi super. Wolalbym miec skrzynie 6biegowa.
Uklad jezdny to istne dzielo. Mozna nim jezdzic na wszelakich koleinach i innych nierownosciach z duzymi predkosciami i jest caly czas stabilny. Zakrety pokonuje swietnie.
Mam chatchbacka i mam dlugi wjazd do podworka, wyjezdam cofajac i mysle ze sedan lepiej by tu sie sprawdzil. Ale to jest akurat drobiazg
Wszystko jest poukladane super, ale niepodoba mi sie podswietlenie- jest zielone, zamiast jakies fioletowe albo czerwone
Klima super rozbudowana i szybko dzialajaca.
wszedzie super wygodnie i przestronnie- to naprawde duzy samochod
Jest OK, wcisnelem kiedys na autostradzie katowickiej, 200km/h bylo i bylo nadspodziewanie spokojnie i cicho.
115 konny silnik i taka buda duza ale bardzo male spalanie
samochod jest niedoceniany przez ogol ale w konfrontacjach wygrywa w swojej klasie(nawet z najnowsza honda accord). Jest stosunkowo tani. Jakosc wszystkich elementow jest doskonala. Wszystko jest zrobione przemyslanie i solidnie. JEsli sie zastanawiasz nad kupnem to POLECAM. Mialem od 96 Sierre (rocznik91) - super blachy, przez te 8 lat popsula mi sie chlodnica, linka sprzegla i tlumik(niemowie tu o bzdurach takich jak zarowki itp.). Wiec fordowskiej jakosci mozna ufac. Sprzedalem ja jak kupilem Mondeo
nic sie niepsuje jak narazie
jak wyzej
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDCi 130KM 96kW