Ocena kierowcy - Ford Mondeo III Hatchback

Silnik 2.0 TDCi 130KM 96kW
Rok produkcji 2002
Ford Mondeo III Hatchback 2.0 TDCi 130KM 96kW 2002-2007 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Przeniesienie napędu : Dosc elastyczny silnik fajnie przyspiesza, dosc dobre zawieszenie
Silnik : WTRYSKI I UKŁAD PALIWOWY WIELKA PORAŻKA!!!!!!!!!
Karoseria : KOROZJA DRZWI!!!!!!!!!!
Wyglad zewnetrzny calkiem ladny, wnetrze tez fajne ale silnik i rdza psuja wszystko. Ja dziekuje za takie auto. To moj pierwszy i ostatni ford!!!!
Auto kupiłem niecałe 2 lata temu. Dla mnie silnik w tym aucie jest porażką. Po przejechaniu ok 30 tys 2 wtryski do wymiany koszt ok 3000 zł dwa pozostale nie wiadomo kiedy padną. A po wymianie na nowe nikt nie wie kiedy padną ponownie (a wszystko przez SUPER PALIWO z naszych stacji). Dodam,że zawsze tankuje na duzych markowych stacjach przewaznie Orlen. Nie wiem co z pompą wtryskowa mam nadzieje ze ok. Poza tym peknięcie gumowej rury od interkulera (auto pali jak smok strasznie kopci i 0 siły). Jak dla mnie to za duzo jesli chodzi o samochod tej klasy
Wszystko w porzadku chociaz bardzo brakuje 6 biegu.
Jak na razie wymiana drążków poza tym ok. Dość przyjemnie sie prowadzi. Poza tym wspomaganie jak dla mnie za cięzko chodzi.
Nie wiem o co chodzi z ogrzewaniem jak ustawie 20 stopni przez jakis czas grzeje a pozniej wieje tylko zimne powietrze. Ustawiam 21 to samo. Ustawiam 22 grzeje caly czas i jest za goraco w aucie. Moi znajomi tez tak maja...?????
Jest duzo miejsca zarowno dla kierowcy jak i dla pasazerow.
Nie wiej jak inne ja jestem zadowolony. Czy jede 150 czy jade 90 czy jade z klima czy bez wychodzi praktycznie na to samo. Nigdy nie przekroczyl 6 litrow.
bardzo duze koszty utrzymania auta w stosunku do przejechanych kilometrow.
Jeśli chodzi o drobiazgi to zepsuty spryskiwacz tylnej szyby, problem z otwieraniem bagaznika (raz sie otwiera raz nie), listwy przy szybach do wymiany KOROZJA!!!!
Jak juz wspomnialem wtryski i wogole uklad paliwowy jest do kitu. Na nieszczescie wtryski padly mi przed Swietami a wszyscy mechanicy mowili zapraszamy po Nowym Roku!! Chcialem jechac do rodziny (300 km) i pojechalem ale busem!! Dziekuje za takie auto ktore moze zawiesc kiedy jest najbardziej potrzebne. Poza tym RDZA!!!! na drzwiach. To nie do przyjecia zeby 5 letnie auto rdzewialo!!! Moj kolega ma poprzedni model (99 rok, 200 000km) i praktycznie wszystko jest ok. Przejechal nim 80 tys i nie mial powaznej usterki. Ten model jest naprawde nie udany.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDCi 130KM 96kW [l/100km]

5,6