: Zawieszenie jak w wyższej niż mondeo klasie aut.
Autko bardzo wygodne, przestronne i dobrze wyposażone. Bardzo łatwo się prowadzi i przy spokojnej jeździe jest całkiem ekonomiczne.
Silnik wystarczający do spokojnej jazdy, jednak przy pełnym ładunku trochę mocy brakuje.
Skrzynia ok. biegi wchodzą łatwo i precyzyjnie.
Auto bardzo dobrze zestrojone. Dla niektórych może nawet troszkę za sztywne.
Widoczność do tyłu ok. Trzeba się tylko przyzwyczaić do małych lusterek bocznych.
Jest nieźle.
Autko w zimę grzeję się szybciutko, a i w lato klima nadąża.
Auto bardzo przestronne i funkcjonalne nawet dla bardzo wysokich pasażerów. Bardzo dużo miejsca z tyłu na głowę i nogi nawet przy wysuniętych do tyłu przednich fotelach. Ogromny i bardzo praktyczny bagażnik.
Tak do 130 km/h w aucie jest całkiem przyjemnie, przy wyższej prędkości słychać szum powietrza. Poza tym silnik powyżej 4000 obr. jest dosyć wyraźnie słyszalny w kabinie.
Auto przy normalnej jeździe pali ok. 8 litrów. W mieście ok. 10. Dla mnie - osoby która raczej nie jeździ ekonomicznie to wynik przyzwoity. Na zbiorniku można przejechać ok. 650 do 700 km.
Według mnie za tą cenę nie kupimy lepszego i bardziej wyposażonego auta. Oczywiście biorąc wielkość i wiek auta.
Jedyną wadą jaką zauważyłem w porównaniu z poprzednimi autami to dość \"miękki\" lakier - łatwo o rysy czy odpryski od kamieni.
Jak do tej pory poza olejem, filtrami i płynami wymienić musiałem tylko świece i przewody wysokiego napięcia. Żadnych \"nieobowiązkowych\" napraw.
Zrobiłem nim już 30 tys. km bez żadnej awarii.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 16V 125KM 92kW