: Spodziewałem się muła (1.8 na masę 1,5 tony) a jednak potrafi poderwać się i przy wyprzedzaniu nia ma kłopotu..
Autko wygodne, przede wszystkim rodzinne, bardzo dobrze się prowadzi i jest przestronne.
Silnik bardzo ładnie pracuje.. w mieście ma całkiem niezłe odejście i rzadko zdarza mi się zostawać na skrzyżowaniu, a na trasie powyżej 3000 obrotów, to przestaje być samochód rodzinny, bo zachowuje się jak sportowy..
Biegi wchodzą bardzo ładnie. Brakuje tylko 6 biegu na trasie :(
Trzyma się drogi niczym przyklejony. szeroko rozstawione koła spisują się na medal.. Troszkę przeszkadza sztywne zawieszenie, ale dzięki temu nie buja nim na zakrętach..
Widać po prostu wszystko, jednak należy dobrze ustawić lusterka ;-)
Wszystko na swoim miejscu.. brakuje mi tylko podstawki do kubka dla kierowcy, ale kwestia inwencji własnej ;-) Poza tym podłokietnik troszkę za krótki..
W lato klima jest po prostu cudnym wynalazkiem.. Jeśli zrobimy przegląd klimatyzacji, to będzie chłodziła autko w mgnieniu oka.. Szkoda tylko, że nie ma nawiewów na tylnych pasażerów, ale i bez tego nie narzekają na gorąco podczas upałów..
Bardzo wygodne siedzenia i duża przestrzeń sprawiają, że uczucie ciasnoty w tym aucie Cię nie dopadnie ;-) a jak się złoży tylne siedzenia, to można nawet z tyłu spać :P
Jeśli chodzi o miasto, to po prostu słychać mruczenie silnika.. jednak na trasie powyżej 130 zaczyna być głośny..
Jeśli chodzi o paliwo, to pali około 6,5 na trasie i około 8 w mieście.. Czasem włączam klimę, a czasem nie, dlatego tego nie rozgraniczam..
Jeśli chodzi o przeglądy, to ceny jak wszędzie, natomiast naprawy nie należą do najdroższych..
W tej cenie (około 11000) lepszego autka nie znajdziecie.. POLECAM!!
Jedyne co w tych egzemplarzach potrafi doskwierać to elektryka.. poza tym ma miękki lakier, przez co łatwo go zarysować.
Nie odnotowałem..
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 TD 90KM 66kW