: Ogólnie mechanika chociaż czy mogło mnie zaskoczyć miałem wcześniej escorta z 1994 1,6 LPG i też byłe zadowolony wiec znów kupiłem Forda tylko większego bo rodzina urosłą :).
: nie mogę uszczelnić obudowę termostatu cieknie powoli tylko jak jest zimno bo jak ciepło to jest ok krew mnie zalewa bo nie lubie jak cieknie z silnika mimo że to tylko woda
jak na 12 letnie auto jestem zadowolony, pojawiają sie ogniska korozji okolice nadkoli tylnych niby pilnowałem ale nic to nie dało tak ma ten typ. Pozatym mechanicznie wszystko gra działa i jeżdzi.
silnik 2000 ccm jest chyba najbardziej optymalnym silnikiem do tego auta szczególnie do kombi, polecam jak najbardziej, no chyba że ktoś chce diesla on też spokojniesobie radzi z tą masą.
wiem że mam ale nic wiecej nie wiem na jej temat poprostu działa.
Nasze dziury wytrzymuje sokojnie, cześci zamienne tanie jest OK.
jak to w kombi widać przez szyby dobrze dookoła samochodu ale trzeba pamiętać że to duże auto.
wszystko jest na miejscu, i działa
wentylacja jest ok ale jak nie pada deszcze bo jak pada to parują szyby, ale do pomocy mamy klime lub ogrzewanie przedniej szyby elektryczne i wszystko gra.
Miejsca jest dużo sam jest ze mnie kawał chłopa ale znalazłem spokojnie swoje optymalne ustawienie
Scisza kończy sie jak przekraczamy 130 km/h ale po przekroczeniu 150 km/h znów jest spokój :)
Szału nie ma ale 10 litrów na trasie LPG a miasto 12 litrów gazu mam instalacje BRC.
Za taką cene nie kupicie auta tak dużego tak wyposażonego i z takiego rocznika.
Nie mam się do czego przyczepić jeszcze mnie nie zawiódł.
Brak. Najdłuższa trasa to Polska-Albania.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 130KM 96kW