: całokształt, za tak niewielkie pieniądze można wozić się komfortowo, szybko i bezpiecznie
Układ elektryczny
: aparat zapłonowyto już chyba nie jeździ dłużej jak do 150000 km, nie kupujcie zamienników poniżej 200 PLN
Układ hamulcowy
: nie wolno oszczędzać na klockach , bo będzie problem z szybkim wychamowaniem z prędkości powyżej 140km/h
na prawdę polubiłęm to auto, służy generalnie jako dostawcze w małej firmie, tłuczone w 90% po mieście i pod obciążeniem, nie zamierzam się z nim rozstawać, pomimo wieku i przebiegu środek auta nadal jak z salonu
bez zastrzeżeń, miło ciągnie od 3tyś do odcięcia, da się wyprzedzać nawet na piątce pow. 100km/h, przymierzałem się do omegi MV6 i po jeździe testowej o zgrozo nie czułem jakiejś wyraźnej różnicy w osiągach, duży plus dla forda
jak na razie nie udało mi się nie wrzucić jakiegoś biegu, gładko bez zgrzytów, genialna trójka, bez problemu od 40 do 130 km/h
nie mogę wyrazić jednoznacznej opinii, gdyż chyba od początku użytkowania tego samochodu, jeszcze nie zdarzyło się tak, żeby wszystko było w doskonałym stanie, notoryczne problemy z zawieszeniem, sworznie łączniki no i aktualnie amortyzatory do wymiany
do tyłu na wyczucie bo to kombi, reszta O.K., trochę trzeba się na krzyżówkach powychylać żeby zobaczyć co zasłania przedni słupek
wszystko pod ręką, genialne fotele (udały mi się te z lepszym trzymaniem bocznym), co dziwne i potwornie irytujące brak wielostopniowej regulacji prędkości wycieraczek
przy temp. zew. około 0 stopni zaczyna grzać po około 500m, klimatyzacja na wylocie 0 stopni
z przodu O.K., przy maksymalnie cofniętych fotelach z tyłu nie ma szaleństwa
nie mogę się w tej sprawie wypowiedzieć, uszkodzona tylna klapa i wiatr tam hula
jestem zadowolony, intalacja gazowa sie sprawdza, a turbodiesle za 100 tyś PLN mają kłopot ze mną na światłach, raport spalania podany dla gazu w wypadku benzyny 2,5 litra mniej na 100km
i tu jest klu całej sprawy, auto kupiłem świeżo sprowadzone z Niemiec za 5900PLN z uszkodzoną tylną klapą i lekko draśniętą maską z przodu (pewnie auto po \"kanapce\"), po opłatach i rejestracji wyszło 7200PLN udokumentowny przebieg 123000 km, no niech ktoś mi zaoferuje lepszą opcję!
centralny w zimie trochę długo myśli zanim otworzy wszystkie drzwi (nowy akumulator), padło elektryczne podnoszenie fotela kierowcy, nie grzeje 1/3 przedniej szyby i to pechowo od kierowcy
gumowe elementy zawieszenia do wymiany raz w roku kupując części o porównywalnej jakości do oryginałów, nie ma sensu zakładać taniochy, padł aparat zapłonowy, reszta po 40tyś przejechanych trzyma się kupy
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 130KM 96kW