Ocena kierowcy - Ford Mondeo II Kombi

Rok produkcji 1999
Ford Mondeo II Kombi 2.0 i 130KM 96kW 1996-2001 - Oceń swoje auto
Karoseria : przestrzeń:)) i komfort
Układ elektryczny : słaba klimatyzacja
Karoseria : klamka tylnych lewych drzwi sie nie odbija, szyba się nie domyka
Duży, przestronny, komfortowy, wygodny, w środku elegancko prosty, niezawodny, dla rodziny, na zakupy (mebelki drobne/materiały budowlane/rower/cały ogród- 15 krzaków w donicach i 10 worków ziemi:), można w bagażniku nawet dużego psa wozić, załadowany prowadzi się jeszcze lepiej. Bardzo lubię ten samochód i polecam
Ten silnik jest bardzo dobry na swoją klasę i przeznaczenie. Bezawaryjny, dobrze ciągnie taką masę, oleju nie bierze, pracuje równo i jest cichy.
nie mam zastrzeżeń, biegi wchodzą łatwo, jak w masło
tutaj też nic nie powiem, a to znaczy, że nie jest źle:) po trzech latach nic się nie dzieje, samochód serwisowany i tyle, nic nie puka, zawieszenie komfortowe, a samochód się nie buja, hamulce dobre
Dzięki temu, że to kombi, nigdy żadnych problemów z parkowaniem, zawsze wiem, gdzie się kończy samochód z tyłu, do długości kombi da się przyzwyczaić
Wszystko pod ręką, niczego nie brakuje, chyba że schowka na damską torebkę(żart):))
Z tym to akurat dobrze nie jest, nagrzewa się szybko, ale klimatyzacja ledwo chłodzi,nawet świeżo nabita. W wilgotne dni wszystkie boczne szyby niestety zaparowane, nie udało mi się dopasować nawiewu, żeby z tym sobie poradzić. 1/4 ogrzewania przedniej szyby nie działa(i to po mojej stronie:) - jak na ulicy w zimie stoi, to rozmraża się trochę dłużej
Miejsca dla pasażerów jest dużo jak z przodu, tak i z tyłu. Wiele samochodów tej klasy nie ma takiej ładowności i pojemności, będę tęsknić za tą "budą" i za długością, jak wymienię na sedan. Poza tym wykończenie wnętrza jest eleganckie, proste i funkcjonalne, materiały przyjemne w dotyku. NIC NIE TRZESZCZY!!!! nawet roleta bagażnika!!! a to kombi. Bardzo dobra jakość materiałów wykończeniowych
Nie jest to głośny samochód na pewno, bardzo cichy silnik, w kabinie NIC nie trzeszczy i nie buczy, nie odpadło, wszystko dopasowane, po 7 latach wszystko jak nowe
Drogo na stacji autoryzowanej, ale tutaj usterek praktycznie nie ma
drogi to też nie jest, jeżeli brać pod uwagę niezawodność i komfort jazdy
Moim zdaniem jest absolutnie bezawaryjny, żarówki się nie liczą:) - 2 sztuki na 3 lata, rolka paska alternatora zaczęła gwizdać na 125 tys, tylna klamka się nie odbija, a szyba się nie domyka, na 115 tys padł silniczek spryskiwaczy szyby przedniej(60zł z robotą). Bardzo dobra ocena - też mi usterki dla 7-letniego samochodu:) Nie rdzewieje
nie ma takich po 7 latach użytkowania
Ford Mondeo II Kombi