Doskonale auto dla rodziny za niewielkie pieniadze. Do tego bezawaryjne. Nie jest to typ auta w ktorym czlowiek sie moze zakochac, ale w sumie wozi nas komfortowo z pkt a do punktu b i nie musimy sie bac czy dojedziemy. Wielki bagaznik, przyjemne wnetrze z bogatym wyposazeniem i swietna jakosc montazu - do dzis nic nie skrzypi. Ford nas zaskoczyl jakoscia i bzawaryjnoscia.
Silnik pracuje cicho i gladko, elastycznosc taka sobie, po prostu brakuje mu troche mocy do wyscigow ale mi to nie przeszkadza.
Nie mam zadnych probemow, mimo przebiegu biegi wchodza bez problemu, nic nie haczy,
Wolalbym troche twardsze nastawy.
Duze szyby, wszystko widac.
Wszystko pod reka.
Klima dziala bardzo wydajnie, ogrzewanie rowniez.
Z przodu OK - ale jezeli z tylu masz fotelik z dzieckiem to przedni fotel trzeba przesunac do przodu i pasazer ma mniej miejsca. Z tylu bez rewelacji ale u mnie jezdzi tam tylko dziecko w foteliku :) Bagaznik wielki i ustawny, na wakacje mozna zabrac wszystko co sie chce, zero ograniczen.
Jazda z duzymi predkosciami - ok 160 po autostradzie jest OK - mozna spojnie romawiac. Przy 180 robis sie juz glosno, ale gdzie u nas tak szybko da sie jechac..
Mysle ze super - duze auto i przyzwoity silnik a spalanie mniejsze niz w poprzednim moim fiacie 1.4
Rewelacja - niskie ceny i dobra jakosc.
Nie bylo tego wiele - awaria czujnika swiatel cofania to najpowazniejsza awaria jaka mialem. Centralny czasem wariuje ale nie naprawialem jeszcze, zawsze sam odzywa.
Nie stalem nigdzie bezradnie na trasie, pilnuje przegladow i w zamian sie nie martwie. Wymienialem sprzeglo, ale bylo jeszcze oryginalne fabryczne wiec przy 180K km nalezalo oczekiwac ze w koncu sie podda.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 16V 115KM 85kW