Ocena kierowcy - Ford Mondeo II Hatchback

Silnik 1.8 i 16V 115KM 85kW
Rok produkcji 1998
Ford Mondeo II Hatchback 1.8 i 16V 115KM 85kW 1996-2001 - Oceń swoje auto
Układ elektryczny
Mimo 12lat auto prezentuje się naprawde dobrze, bardzo podobają mi się lampy w tym aucie. Mondeo jest nie drogie a ma do zaoferowania dosyć dużo niektóre modele są bardzo dobrze wyposażone nie tak jak niemieckie auta które mają biedę w środku np. brak obrotomierza tylko zegarek. Polecam to auto o ile będzie w dobrym stanie. Mój ford już byl molowany w koło a i tak po wypastowaniu wygląda ładnie. pasta tempo czini cuda jak to mówią:0)
Nie ma problemu jak narazie pali na dotyk mimo lpg
Ok, dobrze wchodzą
Prowadzi się bardzo dobrze to mocna strona tego auta
Lusterka troche małe ale dramatu nie ma.
Tutaj wszystko jest tak jak trzeba
Wentylacja w moim aucie jest kiepska szyby mocno parują a przy włączonym nawiewie na przednią szybę włącza się klima. Nie wiem czy to tak powinno być ale jazda z klimą w byle deszczyk mnie denerwuje
Dla kierowcy ok ale dla osób z tyłu dużo miejsca nie ma a wcale wysoki nie jestem więc to za mną miejsca jest tak sobie ale to nie mój problem :)
Tu jestem zaskoczony bardzo pozytywnie cicho silnika prawie nie słychać, gdyby nie obrotomież to nie wiedział bym że auto jest na chodzie. Przy obrotach do 3tys. jest naprawde dobrze potem już słychać silnik
Wychodzi mi ok 9l gazu na 100km więc jest dobrze ale do tego trzeba paliwa bo inaczej nie odpali i do czasu aż silnik złapie odpowiednią temperature więc trochę paliwa też trzeba doliczyć
Jakość do ceny wypada moim zdaniem dobrze pomimo jakiści spasowania tapicerki i plastików wewnątrz pojazdu.
Ogólnie jest dobrze ale te drobiazgi mnie denerwują niby duperele ale zawsze coś a to fotel się nie podnosi a to żarówka jakaś nie świeci trochę tego jest.
Tutaj jest wszystko ok nic się nie dzieje i oby tak trzymać

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 16V 115KM 85kW [l/100km]

9,1