na benzynie jest czuje się dynamikę i zryw silnika. Mam 21-no letnie mondeo od 2 lat i śmiga. A na gazie też niczego sobie
U mnie trochę ciężko , chyba pora na wymianę oleju w skrzyni
wspomaganie kier. mogło by być lżejsze.
mam sedana . widoczność jest dobra. czasami muszę usiąść wyżej,żeby dobrzewidzieć przy manewrowaniu
ogrzewanie jest super. ale niewiem jak znaleść i naprawić usterkę z ustawieniem nawiewu . Bo jak bym nie ustawił nawiewu , to zawsze leci powietrze na szybę
dużo miejsca jest z przodu jak i z tyłu
jak odpale to na początku to chodzi jak czołg, kolesie myśleli że to diesel
Jak na ten model i rok produkcji to części i zamienniki są drogie
często a przeważnie w zimie jak są oblodzone zderzaki lekkie póknięcie i pękają
mam 1.8i ben, 115 km, z gazem . niewiem czy taka instalacja była oryginalnie zamontowana, czy to jakaś przeróbka manualnej instalacji gazowej. Jest to zwykła instalacja ale ja nic nie przełączam na gaz , przełancza się samo , jak wcisnę pedał i obroty są pow. 2000 to samo się przestawia na gaz . W zimie niewiem dlaczego w wężu plastikowym który idzie do filtra powietrza, wyrwało mi zawór bezp. od gazu i potym z kumulowane opary gazu strzelały aż silnik podskakiwał i teraz jak jade na luzie i auto jedzie to obroty dochodzą do 2000 i spadają dopiero jak się zatrzymam. Co może być przyczyną - pęknięty u góry plastikowy kolektor.Proszę o pomoc bo spala mi na 100 km. 2 l. lpg. więcej
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 16V 115KM 85kW