Ocena kierowcy - Ford Mondeo I Sedan

Silnik 1.8 i 16V 112KM 82kW
Rok produkcji 1993
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Ford Mondeo I Sedan 1.8 i 16V 112KM 82kW 1993-1996 - Oceń swoje auto
dla mnie bomba. Nie wiem czy trafilem na wspanialy egzemplarz ale rewelacja Gaz zaontowany przy 220 tys km i nadal szaleje bez zastrzezen. Nie ma zadnych wybuchow, itp Zaufalem mu i sie oplacilo
Jak na 93 rok to jest istna rakieta. Niezle od dolu, a powyzej 4000tys jest juz naprawde niezle
skrzynia rowniez jest bdb, biegi wchodza gladko i bezproblemowo
jak dla mnie to troche za miekko ale za to bardzo wytrzymaly
nie mam klopotow z cofaniem i dlatego uwazam, ze widocznosc jest dobra
schowkow nie ma tak duzo jak w nowoczesnych konstrukcjach ale jest wystarczajaco. Poza tym wszystko pod reka i jak dla mnie to intuicyjnie
dmuchawa wieje az milo ale nie mozna powiedziec, ze auto nagrzewa sie szybko. Trzeba swoje odczekac ale "chodzi" mi o naprawde ekstremalne sytuacje pogodowe
z przodu bajka, z tylu rowniez bez zastrzezen
do 140 da sie w miare normalnie rozmiawiac, pozniej juz tylko migi. Tak szczerze powiedziawszy to wyciszenie bylo swietne ale teraz uszczelki sa mocno zjechane i dlatego jest szum
no jezeli chodzi o zuzycie paliwa to roznie:) Troche pali, ale jesli bujamy sie na gazie to jest bardzo dobrze. Ceny przegladow niskie ale jak zwykle zalezy od miejsca gdzie je robimy:)
W tej chwili sa to grosze i naprawde polecam. Autko naprawde dobrze wyposazone i wymiata np Vectre z tamtych czasow
serio, brak! auto ma przejechane 265tys km, z czego 170tys po polskich drogach. SZOK

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 16V 112KM 82kW [l/100km]

7,7